Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dodjela datuma

Naprednjaci odlučili - izbori u Srbiji u travnju ili rujnu

Glasanje
Dusko Jaramaz/PIXSELL
08.01.2013.
u 09:51

Premijer Ivica Dačić je, valjda ne znajući što se kuha u vrhu SNS, više puta govorio kako izbori nisu potrebni jer je vlada stabilna, a i ima važnijih problema koje valja rješiti

Kako doznaje beogradski Blic od izvora iz vrha vladajuće koalicije, Srpska napredna stranka odlučila je da se provedu izvanredni parlamentarni izbori, ali datum će ovisiti o dodjeli datuma za početak pregovora Srbije za ulazak u EU.

SNS koja od kada je došla na vlast provodi svojevrsni politički teror u Srbiji i preuzima vlast u gradovima unatoč rezultatima na posljednjim lokalnim izborima, do sada je puštala probne balone ispitujući javnost kako reagira na najavu izvanrednih izbora, budući da ankete pokazuju kako su \"naprednjaci\" daleko najjača stranka u Srbiji i da bi lako odnijeli pobjedu pa ne bi morali vlast dijeliti s koalicijskim partnerima, kao sada sa Dačićevim socijalistima. Premijer Ivica Dačić je, valjda ne znajući što se kuha u vrhu SNS, više puta govorio kako izbori nisu potrebni jer je vlada stabilna, a i ima važnijih problema koje valja rješiti.

Slično je govorio i Nikolić, dok nije postao predsjednik Srbije, prvi čovjek \"naprednjaka\", ali i sadašnji predsjednik Nikolić i Šešeljevo potrčkalo Aleksandar Vučić, zamjenik predsjedika vlade, ministar obrane, koordinator srpskih sigurnosnih službi i neformalni glasnogovornik Tužiteljstva za organizirani kriminal koji uvijek najavljuje protiv koga se provodi istraga i tko će biti uhićen. Očito je procijenio kako stalna uhićenja bogatih poduzetnika koji nisu bili izdašni u financiranju SNS, što se označava kao borba protiv korupcije, mogu donijeti pobjedu na izvanrednim izborima.

- Ne zna se kakva će vlada biti nakon izbora, ali je izvjesno da će Vučić biti premijer - tvrdi dobro upućeni izvor Blica dodajući kako datum izbora ovisi od toga da li će Bruxelles u lipnju odrediti datum za početak pregovora, a to će biti poznato i prije ožujka, kada se održava novi sastanak čelnika EU, ali ako tada EU bude tražila nove ustupke od Srbije u vezi Kosova, bit će to znak da nema ništa od datuma pa su izbori mogući u travnju. Izvor Blica tvrdi da ako bude jasno u ožujku da Srbija dobija datum, izbori će biti u rujnu jer će SNS i to prikazati kao njihov uspjeh. Tada će, tvrde upućeni, početi eliminiranje koalicijskih partnera, poglavito Dačića i njegovih ljudi i još žešći udar na političke neistomišljenike nego što je to danas.

>>\'Odnose Hrvatske i Srbije treba resetirati i početi iz početka\'

Komentara 2

OB
-obrisani-
18:16 08.01.2013.

Naprednjaci očigledno misle da im je rejting skočio toliko da na narednim izborima mogu da osvoje natpolovičnu većinu ali pre će biti da ih je narod provalio jer teraju dvoličnu politiku mažući javnost jurnjavom za mafijašima i tajkunima a stanjee u novčanicima i frižiderima još malo pa ko za vreme Slobe tako da će se ujesti za *** isto kao i Tadić pa će opet moliti Dačića da bude premijer a izbore će da plate opet ovce koje se redovno šišaju na nularicu !

OL
olovka
11:15 08.01.2013.

Ocigledno , da su shvatili da i Dacic radi na nestanku i ono malo drzave sto je ostalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije