Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE ZNATNO POVIŠENJE

Nalazimo se u ekonomskom hladnom ratu, divljanje cijena plina može spriječiti jedino država

16.01.2022.
u 06:59

U posljednjih 20 godina srozali smo se s oko 80 posto zadovoljavanja domaćih potreba na 30 do 40 posto, i nema novih nalazišta i ulaganja. Cijeli plinski biznis predali smo u ruke kompaniji koja nema dovoljno sredstava da bi sama ulagala. Ne vidim izlaz, kaže Davor Štern

Komentara 17

CR
crocro
07:19 16.01.2022.

Nije problem samo u plinu, problem je što su cijene skočile u nebo svemu i svačemu. Ljudi ne mogu doći k sebi i u nevjerici su za visinu cijena koje su ugledati u trgovinama. Svojim očima ne mogu vjerovati. To je problem a ne samo da nam se gura cijena plina pred oči. Sve je podivljalo a za mnoge cijene nema razloga za značajnije podizanje. Ako neki proizvod npr. košta 10 kuna, pa da mu je cijena skočila na 11 kuna, to bi građani progutali, ali da cijena s 10 kuna skoči na 14 ili 15 kuna, a ima još i drastičnijih promjena (ja sam naveo blažu), to građani neće moći podnijeti. Ovo na koncu neće biti dobro niti za potrošače a niti za trgovce, jer javnim pogovorom mogu zaključiti da su građani šokirani, očajni i puni srdžbe, te da će drastično smanjiti potrošnju kako bi pokušali spasiti kućni budžet koji ionako puca po šavovima. Ukoliko država ne bude reagirala i ona podmetnula leđa, građanima neće biti lako vratiti se u minula teška vremena. Da zlo bude veće, sada kada je Hrvatska članica EU, kada je ušla u svijet naprednijih i kada građani upravo trebaju osjetiti dobrobit članstva, viši standard i blagostanje, sada će mnogi pasti na rub siromaštva i pukog preživljavanja. Žalosno.

VI
vidum
12:15 16.01.2022.

Naravno da plin mora poskupjeti. Kako bi i američki postao konkurentan.

VC
Viva Croatia
08:35 16.01.2022.

Nije baš normalno da je plin jeftiniji od telefona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?