Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ponos sovjeta

Prodaje se najpoznatija ruska svemirska kapsula

kapsula
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
25.04.2014.
u 22:14

Prva je to kapsula u povijesti svemirskih ekspedicija koja je dva puta bila u svemiru.

Najpoznatija ruska svemirska kapsula Vozvraščenje predstavljena je javnosti u aukcijskoj kući Lampertz u Bruxellesu, a bit će ponuđena na dražbi koja će se održati 7. svibnja.

Prva je to kapsula u povijesti svemirskih ekspedicija koja je dva puta bila u svemiru. Procjenjuje se da će postići cijenu između 700 tisuća i 1,4 milijuna eura.

Dvostruko lansiranje ove kapsule u svemir bila je jedna od najvećih pobjeda sovjetskih inženjera tijekom hladnoratovskih godina.

>>Ni astronauti mu ne mogu odoljeti: Ovo je prvi svemirski 'selfie'!

>>Kako je predivan naš planet! Ovako je Zemlja izgledala proteklih godinu dana

Komentara 2

ZA
zagreb1111111111
11:38 27.04.2014.

Čuo sam da Putin često ušeće u kapsulu da se prisjeti slavnih ruskih trenutaka. :))

Avatar ivek
ivek
20:17 27.04.2014.

s ovom kapsulom se vrnul sa mijeseca na zemlju.... pet u jednom pravcu traje 6 mjeseci... sad tko laze tko istinu pise.... kak je mogal provest lezec 6 mjeseci di je ostavija hranu pice i kisik... di je wc ii bicik za voznju.... lazima nikad kraja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije