Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE MJEŠTANA

"Najbolje da se naš velečasni s godišnjeg i ne vrati u Berak"

'29.04.2011,Berak,Svecenik u selu Berak kod Vukovara, Marko Tomusic Photo: Davor Javorovic/PIXSELL'
'Davor Javorovic/PIXSELL'
Autori: sl/VLM, bbr/VLM
13.05.2011.
u 09:00

Mještani Berka su zbunjeni. Više nisu jedinstveni u podršci svom župniku kao na početku afere

Iako je od izbivanja skandala sa svećenikom Markom Tomušićem iz Berka prošlo već 15-ak dana, još se ne nazire kraj toj neugodnoj situaciji. Svećenik je na godišnjem odmoru od prošloga tjedna, a njegove je obveze u selu preuzeo župnik iz Tompojevaca Đula Andraši. Više informacija nemaju ni u općini.

– Velečasni Marko me prije odlaska izvijestio da odlazi na godišnji te da ga neće biti mjesec ili dva. Mise se u crkvi u Berku održavaju redovito, kao i vjenčanja i sprovodi. Bit će uskoro i pričest, koja je odgođena zbog ovih događanja. Nadam se samo da će se ova situacija što prije riješiti – kaže Gabrijel Kujundžić, načelnik Općine Tompojevci, kojoj pripada i Berak.

Nakon fotografija objavljenih u medijima, kao i intervjua u našem listu s Ilijom Lutrovom iz Novog Sada koji je snimke lansirao u javnost, mještani Berka su zbunjeni. Više nisu jedinstveni u podršci svom župniku, kako je to bilo na početku afere.

– Najbolje da se s godišnjeg odmora i ne vrati više u Berak! Bilo bi to najbolje za nas, ali i za njega – kaže nam jedna stanovnica Berka. Mještani smatraju da je župnik namjerno uzeo dulji godišnji kako bi se cijela situacija stišala. Hoće li svećenik snositi neke sankcije, u Nadbiskupiji nismo uspjeli doznati.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
15:57 13.05.2011.

narod kaže......popovi su lopovi ....mislim da ima istine u tome

SI
sinaj
14:00 14.05.2011.

predrag borna je napisao/la: ___________________________ Ako on ima 100, ti imaš 500GB

JA
jadro
22:07 13.05.2011.

Valja i taj pop ima svoga BISKUPA ! E sada gdje on ? Nek uzme u ruke kanonsko pravo i upute Benedikta XVI pa će odmah vidjeti što mora napraviti! Ljudi moji pa VI sablažnjavate NAROD ! RECITE ISTINU ii odmah reagirajte ! Treba Vas tužiti Papi, a ne da mu se dodvoravate .....!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije