Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klizište

Nadaju se da će cesta izdržati dok ne prođu jaka hladnoća i snijeg

klizanje
MLADEN KUKAS/VLM
21.12.2010.
u 14:27

Gradonačelnik Srebačić nada se da će se područje klizišta sanirati i bez pomoći županije jer će pomoći mještani i poduzetnici iz Gornjeg Hruševca

Kiše koje su padale proteklih tjedana uzrokovale su klizanje tla i u donjostubičom naselju Gornji Hruševec.

Rupa preko noći

Zbog klizanja tla, koje je počelo lagano prije nekoliko mjeseci, preko noći je nastala velika rupa, ušla pod trup ceste u dužini tridesetak metara, a tlo je počelo kliziti na još barem dvadeset mjesta, u manjem opsegu.
- Ovo nam je glavna cesta od Gornjeg Hruševca prema Donjoj Stubici. Ona vodi prema pedesetak kućanstava na tome području i zbog toga smo zatražili da se što prije popravi cesta od Donje Stubice - kaže Mladen Mirt, predsjednik Mjesnog odbora Gornji Hruševec. Naime, kako je to nerazvrstana cesta, potpada u nadležnost Donje Stubice, pa će je gradska uprava morati sanirati iako u takvim slučajevima pomaže i županija. No, u gradu se čak nadaju da će problem uspjeti riješiti sami.

Mještani spremni pomoći

- Na tom je dijelu potrebno bušenje sondi, gradnja suhozida, postavljanje drenaže i proširenje ceste. Neki mještani i poduzetnici s toga područja spremni su pomoći u sanaciji tako da vjerujem da ćemo uskoro riješiti taj gorući problem. Najveći nam je sada problem vrijeme, hladnoća i snijeg, no nadamo se da će cesta izdržati dok se vrijeme ne proljepša - kaže donjostubički gradonačelnik Juraj Srebačić. Naravno, pokaže li se da zahvat traži veći angažman i složeniji pristup, posebno ako se produbi rupa na klizištu, tada će gradska uprava morati tražiti pomoć od županije, izraditi elaborat sanacije, za što će trebati prilično novca, ali i vremena. Zemlja se opasno pokrenula u trupu ceste, pa bi i sigurnost prometa mogla biti ugrožena. Stoga je trakom omeđeno klizište, da tko ne sleti automobilom u provaliju. Mještani se nadaju da će cesta ipak izdržati do sanacije, koja bi se trebala obaviti uskoro. U protivnom bi se cesta morala zatvoriti za promet, što bi dodatno zakompliciralo život ljudima na tome području.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije