Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stadler se žalio

Nabava vlakova vrijedna milijardu kn: Žalbe poljske tvrtke produljile natječaj četiri mjeseca

Rijeka: Teretni vlak HŽ-a natovaren kontejnerima na kontejnerskom terminalu na Brajdici
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
21.07.2020.
u 15:44

Posljednja poljska žalba na natječaj stiže početkom ovog mjeseca, i to zbog novog roka za dostavu ponuda. No Dkom vrlo brzo odbacuje i tu žalbu, ali to opet dovodi do novog roka za dostavu ponuda - 8. kolovoza.

HŽ Putnički prijevoz još je 17. veljače objavio natječaj za nabavu 21 novog elektromotornog vlaka vrijedan gotovo milijardu kuna. No iako je prvotni rok za dostavu ponuda bio 17. travnja ove godine, ponude još nisu pristigle u HŽ jer je rok za njihovu dostavu pomaknut više puta dosad. Najnoviji rok za dostavu ponuda je 8. kolovoza.

A razlog zašto je rok za dostavu ponuda produljen za gotovo četiri mjeseca su - žalbe. Dosad su, naime, na natječajnu dokumentaciju i njene izmjene Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (Dkom) na taj natječaj HŽ PP-a podnesene tri žalbe, a sve tri je podnijela poljska tvrtka Stadler. Dvije žalbe Dkom je odbio, a jedna je uvažena. 

Posljednja poljska žalba na natječaj stiže početkom ovog mjeseca, i to zbog novog roka za dostavu ponuda. No Dkom vrlo brzo odbacuje i tu žalbu, ali to opet dovodi do novog roka za dostavu ponuda - 8. kolovoza.  

HŽ Putnički prijevoz putem ovog natječaja procijenjene vrijednosti 978 milijuna kuna bez PDV-a nabavlja 11 gradsko-prigradskih i 10 regionalnih elektromotornih vlakova, a ta se nabava sufinancira iz fondova Europske unije sa 119,3 milijuna eura. 

Komentara 6

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
17:01 21.07.2020.

Vozio sam se u vlakovima koje nude HŽu a napravljeni su u poljskoj tvornici (inače švicarske tvrtke) Stadler. Iste nabavlja i susjedna Slovenija. Muka mi je došla kada je to bučno i neudobno tandrkalo počelo voziti po tračnicama. Odmah sam zvao konduktera i pitao ga jesam li ja za ovo platio kartu?? Kondukter mi se ispričavao, kaže da nisam prvi slučaj i da su se mnogi putnici žalili. Eto, a skuplji su od konkurentnijih proizvođača.

NE
nečešrazbojniče
17:48 21.07.2020.

Admine što je s tobom? Da li ti pročitaš komentar prije nego li ga obrišeš. Od Poljaka ne kupovati ništa. Kako se taj narod srozao u svemu to je za ne povjerovati. Čuvati svoju proizvodnju i kupiti naše.

Avatar bimbopus
bimbopus
19:32 21.07.2020.

natječaj ponoviti uz izmjene koje če odgovarati domačoj industriji , domačem proizvodu , tako to rade svi u Eu , izuzeti su jedino niskodonosni poslovi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije