Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadi maloljetnika

U Zagrebu maloljetnici tukli vršnjake i sve snimili. Policija uputila javni apel građanima

Nova policijska vozila na ulicama Šibenika
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
18.03.2023.
u 15:25

Iz PU zagrebačke apeliraju da je snimanje, ali i daljnja distribucija snimki doprinosi sekundarnoj viktimizaciji žrtve, koja takvim snimkama može svjedočiti na društvenim mrežama. Isto je kažnjivo i zakonom, što se uz istragu prijavljuje i državnom odvjetništvu.

Zbog fizičkog nasilja između maloljetnika i maloljetnica zagrebačka policija provedena je dva kriminalistička istraživanja na području Zagreba i Sesveta. Prvi slučaj dogodio se u večernjim satima 14. ožujka na Trešnjevci ispred odgojno-obrazovne ustanove gdje su dvojica maloljetnika tjelesno napala svog vršnjaka i poznanika. Zbog tog će policija protiv njih podnijeti posebno izvješće Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu za kazneno djelo "Nasilničko ponašanje". 

Napad je snimala jedna maloljetnica, a snimka se onda proširila društvenim mrežama. Nju se sumnjiči za kazneno djelo "Povreda djetetovih prava". Drugo kriminalističko istraživanje provedeno je nad šest maloljetnica i jednim maloljetnikom zbog kaznenog djela "Nasilničko ponašanje" nad maloljetnicom. Ispred škole u Sesvetama 14. ožujka presreli su maloljetnicu, srušili je na tlo te ju više puta udarali u tijelo i glavu. 

Sumnja se da je jedna od maloljetnica napad snimala nakon čega se snimka proširila društvenim mrežama. Napadnuta je lakše ozlijeđena te joj je pružena liječnička pomoć u KB Dubrava. Protiv osumnjičenih maloljetnica policijski službenici podnijeli su kaznenu prijavu Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu za mladež u Zagrebu. "Tri su maloljetnice predane pritvorskom nadzorniku dok su ostali maloljetnici, s obzirom da je riječ o kazneno neodgovornoj djeci mlađoj od 14 godina, pušteni na slobodu. O događaju je obaviješten nadležni područni ured Hrvatskog zavoda za socijalni rad", navode u priopćenju.

Iz PU zagrebačke apeliraju da je snimanje, ali i daljnja distribucija snimki doprinosi sekundarnoj viktimizaciji žrtve, koja takvim snimkama može svjedočiti na društvenim mrežama. Isto je kažnjivo i zakonom, što se uz istragu prijavljuje i državnom odvjetništvu. "Također koristimo priliku prenijeti u javnost poruku da policija po saznanjima o ovakvim i sličnim događajima žurno intervenira i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u suradnji sa svim tijelima koja sudjeluju u postupku zaštite dobrobiti maloljetnih i žrtava i počinitelja", navodi se u priopćenju PU zagrebačke.

VIDEO: Miletić: Kolegica iz vladajućih primila me za ruku i rekla mi: 'Marine moj, mene je sram'

Komentara 4

Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:24 18.03.2023.

Mladi su sve gluplji. Uvijek su se radile gluposti, ali tek sada mladi imaju priliku sve svoje gluposti, prekršaje i kaznena djela snimiti da policija ima pristup s 2 klika mišem. A onda slijedi uplitanje škole, policije, socijalaca, 50 ispisanih papira zbog par klipana s 2 grama mozga u glavi. Djeca inače trebaju malo smiriti doživljaje, a ako treba i učiti na glupostima vršnjaka, a ne sami raditi ono loše što su drugi radili.

XN
xnet0822
17:29 18.03.2023.

A kad mladi maltretiraju starije ljude, to nikom ništa ?

OB
obican
16:28 18.03.2023.

Mozda da policija apelira sama na sebe, da se ne ceka godina dana da se pijani vozac privede?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije