Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIP i Civilna zaštita obišli sve lokacije

Na potresom pogođenom području biračka mjesta u šatorima

glasačka kutija
Goran Stanzl/PIXSELL
11.05.2021.
u 13:21

Kako saznajemo u Županijskom izbornom povjerenstvu predstavnici Državnog izbornog povjerenstva i Civilne zaštite obišli su sve predviđene lokacije kako bi se osigurali potrebni uvjeti za provedbu izbora

Više desetaka tradicionalnih biračkih mjesta u Sisku i na Banovini nalazila su se u objektima koji su teško stradali u potresu 29. prosinca pa će stoga u nedjelju birači morati glasati na drugim mjestima. Za 30-ak takvih lokacija osigurani su šatori, dok su ostali prebačeni u druge objekte. Nastojalo se da i šatori i ti drugi objekti budu što bliže lokacijama gdje su i do sada bila biračka mjesta. No, nije se svuda to moglo ispuniti.

U Sisku će tako šator biti postavljen u blizini nekadašnje Strukovne škole, u Lađarskoj ulici, u kojoj su inače bila dva biračka mjesta. Sada će birači s tog područja svoju građansku dužnost moći obaviti u šatoru, a šator će biti postavljen na sisačkom području i u selu Klobučak. Još desetak biračkih mjesta u Sisku nalazit će se u drugim objektima jer su stari nakon potresa neupotrebljivi.

Najviše šatora bit će postavljeno u Glini i Petrinji. U najvećem kontejnerskom naselju, onom na petrinjskom Sajmištu, u šatorima će biti čak tri biračka mjesta. Dva obuhvaćaju okolne ulice i gradska naselja, a treći je mjesto gdje će birati i mještani Novog Selišta. Šator će biti postavljen i na rukometnom igralištu, a ukupno je izmješteno oko trećine biračkih mjesta u Petrinji. U Glini će šatori pokriti osam od 19 biračkih mjesta, obzirom da su stradale i mnoge zgrade društvene namjene u glinskim selima, a koje su se koristile za provedbu izbora.  Šatori će poslužiti za provedbu izbora i na nekoliko lokacija u općinama Donji Kukuruzari i Majur.

Kako saznajemo u Županijskom izbornom povjerenstvu predstavnici Državnog izbornog povjerenstva i Civilne zaštite obišli su sve predviđene lokacije kako bi se osigurali potrebni uvjeti za provedbu izbora.

- Obišli su sva mjesta kako bi se osigurali potrebni uvjeti poput agregata, kemijskih wca i slično. Naravno, tijekom izbora trebat će se pridržavati protuepidemijskih mjera pa molimo građane za strpljenje - poručuju iz Županijskog izbornog povjerenstva Sisačko-moslavačke županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije