Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan požege

Na području grada investirat će se četverostruko više nego 2012.

dana grada Požege (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/3
12.03.2013.
u 11:18

Gradonačelnik Požege u obraćanju nazočnima istaknuo je da Grad slavi svoj 786.rođendan, ali da se ove godine obilježava i 20.obljetnica lokalne samouprave.

U povodu Dana grada Požege u Gradskom kazalištu održana je svečana sjednica kojoj su pored vijećnika nazočili i brojni uglednici iz javnog života.

Gradonačelnik Požege u obraćanju nazočnima istaknuo je da Grad slavi svoj 786.rođendan, ali da se ove godine obilježava i 20.obljetnica lokalne samouprave.

- I svaki dan, a posebno večeras, ponovno živimo svoju povijest koju su snažno stvarali brojni naraštaji ovog grada kako bismo danas imali i bili ono što jesmo, dobri, plemeniti i topli ljudi kao i zemlja koja nas rodi. A upravo ti današnji naraštaji, cijeneći ono što im ostaviše naši stari, čine nove dionice u gospodarstvu, infrastrukturi, obrazovanju, kulturi, zaštiti okoliša, zdravlja djece starijih osoba i osoba s invaliditetom, podižući standarde života, ali i stvarajući nova dobra za buduće generacije – istaknuo je gradonačelnik.

Dodao je da unatoč krizi požeško gospodarstvo pronalazi put opstanka i razvoja te da i dalje više izvozimo nego uvozimo. Grad različitim olakšicama, nastavio je, nastoji u tome pomoći. Isto tako nastoji se pomoći i svima onima koji u današnje vrijeme krize teško žive.

-Ove krizne 2013. Radit ćemo još i više jer iz krize nas jedino to može pokrenuti i izvući. Uložit ćemo preko 50 milijuna što je dvostruko, a sa sredstvima s europske i državne razine dosegnut ćemo i 100 milijuna kuna ili četverostruko više nego prošle godine – najavio je Ronko koji je potom uručio javna priznanja ovogodišnjim dobitnicima.

Kolektivnu nagradu dobila je tvrtka „Plamen“ d.o.o., jedan od najvećih gospodarskih subjekata po broju zaposlenih i ukupnom prihodu te Umjetnička akademija u Osijeku s kojom grad ima intenzivnu i plodnu suradnju od 2008. godine, od kada su realizirani brojni umjetnički projekti. Godišnju nagradu dobila Natalija Mataić, predsjednica uprave Kutjevo d.d., koja je dala veliki doprinos da ta tvrtka organizacijski i financijski podrži sva gospodarska i kulturna događanja u Požegi te prof. dr. sc. Hrvoje Potrebica, izvanredni profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji više od jednog desetljeća sustavno istražuje nekropole pod tumulima i utvrđeno naselje iz starijeg željenog doba kod Kaptola. Povelju humanosti dobili su supružnici Mirjana i Milan Peharda koji su svojim nesebičnim i humanim djelom udomili troje djece i pružili im dom ispunjen toplinom i ljubavlju.

U ime svih nagrađenih na priznanjima zahvalio je dr. sc. Hrvoje Potrebica. -Mislim da govorim u ime svih kad kažem da ne duguje Požega nama, nego mi njoj – poručio je dr. Potrebica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije