Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvedena promjena

Na koronakarti ECDC-a sada i procijepljenost: Cijela Europa označena tamnocrveno

Koronakarta
Foto: ECDC
1/3
03.02.2022.
u 13:45

ECDC inače objavljuje novu kartu o stanju pandemije u zemljama EU svakog četvrtka

Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti (ECDC) objavio je novu koronakartu koja uključuje i parametar procijepljenosti.

Prema najnovijoj koronakarti, cijela je Europa u tamnocrvenom. Na prošloj karti objavljenoj u utorak, 1. veljače, izuzetak je bila jedna regija u Rumunjskoj koja je bila označena crvenom bojom.

Od 1. veljače, Vijeće je zatražilo ECDC da regije razvrsta prema pokazateljima koji se temelje na 14-dnevnoj zarazi i prema procijepljenosti, stoji na stranici ECDC-a. Prema tome se, naime, regije rangiraju po stupnju rizika

Oznake na koronakarti temelje se prijavljenim slučajevima i cijepljenju na 100.000 stanovnika, a tamnocrvenom bojom označene su najrizičnije regije. Nakon njih, slijede one označene crvenom. 

ECDC inače objavljuje novu kartu o stanju pandemije u zemljama EU svakog četvrtka.

VIDEO Brzi test dovoljan za COVID potvrdu, ali ona će vrijediti samo u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 7

DA
dancuo
11:47 03.02.2022.

Zanima me karta Afrike. Ili ondje, obzirom na neprocijepljenost, više nema živih?

TO
Tomisl
13:55 03.02.2022.

Europa- luda kuća !

DU
Deleted user
11:07 03.02.2022.

Ma samo pojacajte mjere bit ce sve crno.A ostatak bivseg regiona na svjetskoj karti puno bolje stoji.Odnosno,siromasniji su pa im se moze prodati puno manje cjepiva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije