Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završen festival

Na DORF-u priznanja Dušanu Moravecu i Dariju Bukovskom

DORF
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
09.03.2014.
u 14:29

Nagradu za najbolji film i scenarij ovogodišnjeg 8. DORF-a proglasili su film ''Pravi čovjek za kapitalizam – Damir Avdić“ slovenskog redatelja Dušana Moraveca.

Dodjelom priznanja i nagrada večeras je u Vinkovcima završen ovogodišnji osmi po redu Festival dokumentarnog rock filma DORF. Prosudbeno povjerenstvo, u sastavu Ines Pletikos (filmska i TV redateljica), Damir Čurčić (filmski i TV redatelj i montažer) i Petar Protić (selektor na festivalu Cinema City iz Novog Sada) za najbolji film i scenarij ovogodišnjeg DORF-a proglasili su film ''Pravi čovjek za kapitalizam – Damir Avdić“ slovenskog redatelja Dušana Moraveca.

Redatelju filma, koji je izabran u konkurenciji deset filmova regionalne selekcije, pripala je statua, inače rad makedonske umjetnice Marije Miloševske. Nagradu za najbolji scenario osvoji je film „Svima treba san“ hrvatskog redatelja Darija Bukovskog. Ovaj film se tek snima i prema najavama biti će prikazan na DORF-u iduće godine. O pobjedniku ove kategorije festivala odlučivalo je stručno povjerenstvo u sastavu Igor Tomljenović (filmski kritičar),  Brankica Drašković (redateljica iz Srbije i pobjednica DORF-a 2010 godine) i Toni Šarić (direktor DORF-a). Njihovom odlukom redatelju Bukovskom dodijeljena je nagrada od 10.000 kuna koja se drugu godinu za redom dodjeljuje u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba.

Svakako da treba spomenuti i da je posebno priznanje festivala pripalo filmu pod nazivom "Stariji parazit ili tko je Marko Brecelj" slovenskog redatelja Janeza Burgera. Govoreći o dojmovima ovogodišnjeg festivala njegov direktor Toni Šarić posebno je spomenuo program Film iz LouD, a u okviru kojega su prikazani igrani i dokumentarni filmovi iz Srbije. Uz njih prikazani su također i filmovi nastali na filmskim radionicama u Vinkovcima i Novom Sadu. Istakao je i brojne popratne manifestacije na kojima su, kako je rekao, prednjačili najvećim dijelom mladi ljudi te podsjetio da su posjetitelji tijekom trajanja festivala imali prilike pogledati ukupno 22 filma u četiri selekcije.

Nakon svečane dodjele priznanja posjetitelji završne večeri DORF-a imali su prilike pogledati film "Hrvatska rapsodija: Maksim Mrvica" splitske autorice Brune Bajić koji govori o usponu hrvatskog pijanista Maksima Mrvice.

>>Vinkovačkoj likovnoj publici predstavilo se devetero mladih umjetnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije