Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NABAVA VRIJEDNA 1,7 MILIJUNA KN

MUP za 1,79 mil. kuna nabavlja dva vozila, evo koje uvjete moraju ispunjavati

Slavko Midzor/PIXSELL
10.07.2021.
u 21:05

Magnetne krovne LED bljeskalice u plavoj boji moraju izdržati brzine do 280 km/h

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) nabavit će putem financijskog leasinga dva terenska interventna vozilo visoke klase za pratnju i osiguranje novčanih sredstava za potrebe Hrvatske narodne banke (HNB). Procijenjena vrijednost te nabave iznosi 1,792 milijuna kuna bez PDV-a, a u taj je iznos uključen i eventualni porez na promet motornim vozilima.

MUP namjerava s najboljim ponuditeljem na ovom nadmetanju sklopiti okvirni sporazum u trajanju od četiri godine. A ta vozila visoke klase trebaju, prema tehničkim specifikacijama, biti dizelaši, sa šest cilindara i snage od minimalno 210 KW. Mjenjač mora biti automatski, a pogon na sva četiri kotača.

Što se tiče dimenzija vozila, oblik karoserije mora biti terenski, sjedala mora biti pet, a vozila moraju imati i po četiri vrata. Vozila za pratnju i osiguranje novčanih sredstava HNB-a od obvezne opreme moraju imati među ostalim servo upravljač koji se namješta po visini i dubini, ABS uređaj protiv blokiranja kotača pri kočenju, ESP elektronički sustav stabilnosti vozila te elektroničku blokadu diferencijala.

Od ostale obvezne opreme vozila moraju među ostalim imati i radiouređaj s ugrađenom navigacijom, kameru za vožnju unazad sa zaslonom, parkirališne senzore naprijed i nazad, električno namještanje i grijanje vanjskih zrcala, zatamnjena stražnja bočna stakla i stražnje staklo najtamnije tvornički dostupne nijanse. Vozila moraju imati i ugrađenu zaštitu podvozja motora te ugrađenu tvorničku zaštitnu protukliznu gumenu podlogu u prtljažnom prostoru….

Od svjetlosno-zvučne opreme vozila moraju među ostalim imati dvije magnetne krovne LED bljeskalice u plavoj boji, s certifikatom za brzine do 280 kilometara na sat te dva prikrivena LED svjetlosna uređaja za brzu montažu i demontažu ispod vjetrobranskog stakla – prednjeg i stražnjeg – s LED diodama zadnje generacije.

Boja vozila mora biti metalik crna, a na njima mora biti i LED display s mogućnošću ispisa minimalno 50 preddefiniranih poruka za izdavanje obavijesti i naredbi sudionicima u prometu. LED display mora imati mogućnosti ispisa od 10 do 11 karaktera po jednom ekranu u poruci, a ugrađuje se iza stražnjeg stakla na vratima prtljažnika. Zvučni signalni uređaj s mikrofonskom kombinacijom mora imati mogućnost izbora više tonova, a zvučnik mora biti snage od minimalno 100 W. 

 

>> Pogledajte i ovaj video - Stožer skinuo maske! Božinović: 'Ovim činom pokazujemo da se situacija može iskontrolirati'

Ključne riječi

Komentara 9

BA
bajos
22:18 10.07.2021.

Mercedes G klasa amg ili brabus.😂😂😂

FA
FantaOrange
21:49 10.07.2021.

"10 do 11 karaktera" Mislite znakova?

DU
Deleted user
12:59 11.07.2021.

Znači po vozilu oko 140.000€. Ima se, može se... Jedino jedno ne razumijem:zašto 280 km/h??? Maksimalna dozvoljena brzina u Hrvatskoj je 130 km/h... A i brzina onih oklopljenih kamiona kojima HNB prevozi novac (vidim ih često u Račkoga) čisto sumnjamm da je veća od 100-120 km/h...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije