Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bajramska poruka

Muftija Hasanović: Islam ne radi ove zločine

Aziz Hasanović
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
02.10.2014.
u 13:16

Dignimo svoj glas protiv takvih postupaka, osudimo to najvećom osudom i recimo to nije islam i nitko i nigdje ne može i ne smije zloporabiti vjeru islam radeći takva zlodjela, kazao je muftija Hasanović

Muftija Islamske zajednice u Hrvatskoj dr. Aziz ef. Hasanović uputio je bajramsku poruku u kojoj je osudio zločine koji se čine u ime islama.

- Dignimo svoj glas protiv takvih postupaka, osudimo to najvećom osudom i recimo to nije islam i nitko i nigdje ne može i ne smije zloporabiti vjeru islam radeći takva zlodjela. Ovo je vrijeme kada se moramo svi, kako muslimani tako i nemuslimani, poglavito oni koji vladaju svijetom, preispitati : da li smo dovoljno učinili u preveniranju ovih događanja, da li imamo iskrenu namjeru zaštiti čovjeka i osigurati mu mir i stabilnost u kojoj će konzumirati sva prava Bogom dana čovjeku ili su jače neke , od nas skrivene, namjere? D a li svojim ishitrenim neprimjerenim postupcima i dvostrukim aršinima dajemo povoda za ovakva i slična događanja? Ovo su pitanja koja moramo promišljati i na koja moramo naći odgovore ako želimo svojim potomcima ostaviti mir i sigurnost kao najveće vrijednosti - poručio je muftija Hasanović.

>>Večernjem listu službeno potvrđeno: U Siriji ranjena Zagrepčanka Dora Bilić (27)

>>Dorin tata: Dvije godine ne znam ništa o njoj... I onda čujem da je ranjena

Komentara 12

MM
mojski.moja
14:19 02.10.2014.

bogami muftijo... ovo sto radi izrael i zapad, nije ni krscansko..vise mi lici na neku islamomrziju,pa stvaraju sebi neprijatelje..a ni prema rusiji,nisu kao sto su prema sebi i izraelu

MM
mojski.moja
14:35 02.10.2014.

muslimani tamo imaju pravo da se bune i da se bore za pravo..ali konvencijalno, ne kao amerikanci i izrael..ne da muce ljude kao u guantanamo i Gazu (palestini)..i ne treba muftija da kaze ne vidiom sumu,jer mi jedno stablo pokrivaa da vidim kakva je suma

ZV
zvstra3
19:09 05.02.2015.

Ne postoji ni radikalni ni militantni ni vehabijski islam, već samo islam...prorok Muhamed vodio je u deset godina 19 ratova. Dobro nam je poznata istorija krvavih muslimanskih i turskih pohoda. Vera se ne svodi na ubijanje onih koji veruju drugačije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije