Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhljebljenje u HEP-u

Mravak i ostali na sudu zbog Buljubašića: Nismo krivi!

ivan mravak (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
08.05.2012.
u 12:36

Buljubašić je ostvario nezakonitu dobit od 624 tisuće kuna, a HEP je oštećen za 760 tisuća kuna. Zaposlili ga, a nije morao dolaziti na posao

– Nismo krivi – izjavili su pred vijećem sutkinje Gordane Mihele Grahovac Ivan Mravak, bivši šef HEP-a, te suoptuženici Željko Dorić, Mladen Beljo i Aleksandar Bernik koji su prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva omogućili nezakonito zapošljavanje Rade Buljubašića u HEP-u. On je, podsjetimo, povratnik iz Australije koji je svojim djelovanjem zadužio HDZ u toj zemlji te je po povratku u Hrvatsku fiktivno bio zaposlen u HEP-u, dok je svaki dan odlazio na posao u središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma.

Buljubašić je u HEP-u radio od 2006. do 2009. godine te je još prije zapošljavanja dobio službeni mobitel, a bila mu je omogućena kupovina HEP-ova stana po povlaštenoj cijeni.

Prema navodima optužnice, Buljubašić je ostvario nezakonitu dobit od 624 tisuće kuna, a HEP je oštećen za 760 tisuća kuna. Tijekom suđenja bit će ispitano 15 svjedoka, zaposlenika HEP-a, saslušana knjigovodstvena vještakinja te pročitana dokumentacija.

Buljubašić će također moći na sudu reći svoju strane priče o zapošljavanju oko kojega se u ljeto 2009. godine u javnosti diglo puno buke. Prema rasporedu njegovo je svjedočenje predviđeno 20. lipnja. Prema optužnici, on uopće nije dolazio na posao, ali je u HEP-u redovito dobivao plaću.

Ključne riječi

Komentara 8

BR
Bruška
14:06 08.05.2012.

Da li je vršio pritisak na djelatnike da se ne suprostavljaju izgradnji privatnih konkurentnih OIE? Držao je ljestve Sanaderu i ekipi da nas krade sljedećih desetljeća tarifama za OIE. Čije su stvarno VE. Čije su tvornice plastične ambalaže za Mladinea i društvo?

LO
lovro
14:15 08.05.2012.

Mene zanima ako su tko sigurni da Buljubašić nije uopče dolazio na posao zašto mu nova uprava(ona nakon Mravka) nije dala otkaz nego je on tamo bi0 zaposlen još dosta dugo vremena!

HO
horacio
13:29 08.05.2012.

Zanima me da li će mu iz radne knjižice biti brisan radni staž u HEP-u?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije