Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voćin

Molili, pjevali, natjecali se u znanju i sportskim igrama

vocin (1)
Foto: Duško Mirković/Pixsell
1/4
07.05.2011.
u 16:13

Biskup Škvorčević je podsjetio kako je lik Gospe voćinske koji je nošen u procesiji okrunio prošle nedjelje proglašen blaženik, papa Ivana Pavao II za vrijeme svog zadnjeg posjeta Hrvatskoj.

U Voćinu, središnjem svetištu Požeške biskupije, danas se na dječjem hodočašću pod geslom «Evo ti majke» okupilo oko 3.000 osnovnoškolske djece. Ovo jedinstveno dječje hodočašće u Hrvatskoj ove godine bilježi svoju 40. obljetnicu.

– Ovdje mi je jako lijepo. Dolazim na dječje hodočašće od trećeg razreda osnovne škole, a još posebno dolazim i s roditeljima. Molim se za zdravlje svoje obitelji i da sve bude u redu u školi – kazala je osmašica Marina Zelenika iz Požege koja je kao i ostali mali hodočasnici prvo sudjelovala na svečanim misnim slavljem koje je predvodio požeški biskup dr. Antun Škvorčević.

- Došli ste ovdje dragi krizmanici moliti Isusovu majku da ne iznevjerite sami sebe, da ne iznevjerite Isusova očekivanja, očekivanja života nego da budete u snazi Isusova duha jaki na životnom putu i uspješni po Božjem naumu o nama ljudima – poručio je biskup krizmanicima kojih je među hodočasnicima bio posebno velik broj.

Biskup je podsjetio kako je lik Gospe voćinske koji je nošen u procesiji okrunio prošle nedjelje proglašen blaženik, papa Ivana Pavao II za vrijeme svog zadnjeg posjeta Hrvatskoj, a upravo on je utemeljio i Požešku biskupiju za što su mu danas zahvalili i najmlađi voćinski hodočasnici.

Na kraju slavlja biskup je izmolio molitvu predanja Gospi voćinskoj kako bi ona svakom djetetu uvijek bila na pomoći te ga pratila na njegovom životnom putu.

Hodočasnički program nakon misnog slavlja nastavljen je vjeronaučnim kvizom te natjecanjima u različitim sportskim disciplinama, nogometu, graničaru, potezanju užeta, nošenju lopte i skakanju u vreći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije