Naslovnica Vijesti Hrvatska

MIP nije skinuo imunitet Ranku Ostojiću na zahtjev njegovog stranačkog kolege Draženka Pandeka

Predsjednik MIP-a Žarko Tušek podsjetio je kako je dosadašnja praksa MIP-a bila da se odbiju zahtjevi privatnih tužitelja, pa je predložio isti stav i danas
17. veljače 2017. u 10:35 10 komentara 675 prikaza
ranko ostojić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odbilo zahtjev bivšeg SDP-ovog saborskog zastupnika Draženka Pandeka da se njegovom stranačkom kolegi Ranku Ostojiću skine saborski imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak zbog klevete.

Pandek, naime, želi tužiti Ostojića jer je on u studenom prošle godine na SDP-ovom skupu u Sesvetama iznio neistinu koja može štetiti njegovu ugledu i časti – optužio ga je naime kako je donirao desetke tisuća kuna Milanu Bandiću u sklopu njegove predsjedničke kampanje.

SDP presica Prvi među jednakima Bernardić sluša savjete Ostojića i Komadine, ali i Milanovića 03.12.2016., KC Drazen Petrovic, Zagreb - Odrzana 14. Konvencija Socijaldemokratske partije Hrvatske na kojoj su se birali clanovi Glavnog odbora i Predsjednistva stranke. Tonino Picula, Milanka Opacic, Davor Bernardic, Zlatko Komadina, Ranko Ostojic. Pho ANALIZA U SDP-u plaču kad vide koliko je rejtingu SPD-a u Njemačkoj donio Schulz

Predsjednik MIP-a Žarko Tušek podsjetio je kako je dosadašnja praksa MIP-a bila da se odbiju zahtjevi privatnih tužitelja, pa je predložio isti stav i danas. HNS-ova Nada Turina Đurić primjetila je kako MIP nikada nije radio toliko često kao u ovome sazivu.

- Postali smo poligon za političke obračune. Cijeli niz odluka koje donosimo su pitanje političkih obračuna i mislim da su to ti ljudi trebali rješavati negdje drugdje – komentirala je Turina Đurić, a s njome se složio i Tušek koji je zamolio sve one koji šalju zahtjeve MIP-u da se suzdrže od estradizacije politike.

- Smiješno je da mi raspravljamo o unutarstranačkom prepucavanju – dodao je i HDZ-ov Tomislav Karić, koji će se, kaže, držati dosadašnje prakse i biti protiv skidanja imuniteta, iako osobno misli da Ostojićeve primjedbe na račun svog kolege nisu bile primjerene.

>> Opozicija ujedinjena protiv Bandića: SDP će podržati Mrak Taritaš u Zagrebu?

Elipso

 • gustirna:

  cudnog li ustava u hrvatistanu....ranko tuzi sve i sva a njega ne moze tuziti niti saborski zastupnik...i toliko su ti izabrani od partija i stranaka u saboru pokvareni da nikada ne odbiju imunitet i idu na sud dokazati nevinost...sjecate se ... prikaži još! druga bulja koji se je razbacivao hrbroscu da ce se svakako odazvati tuzbi karamarka,a onda se sakrio iza imuniteta...

 • Mimizo:

  rakija je opet kriva ali ovaj put u njegovom slučaju

 • Avatar drago41053
  drago41053:

  stovatelja marijana badela pod hitno tamo gdje je strpao franciskovica