Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazneni postupak zbog klevete

MIP nije skinuo imunitet Ranku Ostojiću na zahtjev njegovog stranačkog kolege Draženka Pandeka

ranko ostojić
Luka Stanzl/PIXSELL
17.02.2017.
u 10:35

Predsjednik MIP-a Žarko Tušek podsjetio je kako je dosadašnja praksa MIP-a bila da se odbiju zahtjevi privatnih tužitelja, pa je predložio isti stav i danas

Mandatno-imunitetno povjerenstvo jednoglasno je odbilo zahtjev bivšeg SDP-ovog saborskog zastupnika Draženka Pandeka da se njegovom stranačkom kolegi Ranku Ostojiću skine saborski imunitet kako bi se protiv njega pokrenuo kazneni postupak zbog klevete.

Pandek, naime, želi tužiti Ostojića jer je on u studenom prošle godine na SDP-ovom skupu u Sesvetama iznio neistinu koja može štetiti njegovu ugledu i časti – optužio ga je naime kako je donirao desetke tisuća kuna Milanu Bandiću u sklopu njegove predsjedničke kampanje.

Predsjednik MIP-a Žarko Tušek podsjetio je kako je dosadašnja praksa MIP-a bila da se odbiju zahtjevi privatnih tužitelja, pa je predložio isti stav i danas. HNS-ova Nada Turina Đurić primjetila je kako MIP nikada nije radio toliko često kao u ovome sazivu.

- Postali smo poligon za političke obračune. Cijeli niz odluka koje donosimo su pitanje političkih obračuna i mislim da su to ti ljudi trebali rješavati negdje drugdje – komentirala je Turina Đurić, a s njome se složio i Tušek koji je zamolio sve one koji šalju zahtjeve MIP-u da se suzdrže od estradizacije politike.

- Smiješno je da mi raspravljamo o unutarstranačkom prepucavanju – dodao je i HDZ-ov Tomislav Karić, koji će se, kaže, držati dosadašnje prakse i biti protiv skidanja imuniteta, iako osobno misli da Ostojićeve primjedbe na račun svog kolege nisu bile primjerene.

>> Opozicija ujedinjena protiv Bandića: SDP će podržati Mrak Taritaš u Zagrebu?

Komentara 10

MI
Mimizo
11:42 17.02.2017.

rakija je opet kriva ali ovaj put u njegovom slučaju

GU
gustirna
11:19 17.02.2017.

cudnog li ustava u hrvatistanu....ranko tuzi sve i sva a njega ne moze tuziti niti saborski zastupnik...i toliko su ti izabrani od partija i stranaka u saboru pokvareni da nikada ne odbiju imunitet i idu na sud dokazati nevinost...sjecate se druga bulja koji se je razbacivao hrbroscu da ce se svakako odazvati tuzbi karamarka,a onda se sakrio iza imuniteta...

Avatar drago41053
drago41053
11:36 17.02.2017.

stovatelja marijana badela pod hitno tamo gdje je strpao franciskovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije