Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo poljoprivrede: Mlijeko vraćeno u BiH, a meso uništeno

- Granična veterinarska inspekcija, koja je u svojim pregledima pošiljaka iz BIH naišla na neispravne pošiljke, itekako je informirana o daljnjem postupanju s neispravnim pošiljkama.- priopćeno je iz ministarstva
19. listopada 2012. u 08:51 32 komentara 117 prikaza
'za gradsku...30. 07. 2009. tresnjevacki plac/mesnice mraz i francek/meso koje je kao jeftinije nego u velikim shoping centrima snimio: zeljko hladika'
Foto: Željko Hladika/VeČernji list

Bosanskohercegovačke vlasti tvrde da ne znaju gdje su završila četiri kamiona zaraženog mesa peradi i mliječnih proizvoda te još četiri pošiljke mliječnih proizvoda koji su vraćeni s granice s Hrvatskom, piše Novi list. Dok Hrvatska strana tvrdi da je sporne pošiljke vratila proizvođaču u BiH na uništavanje, direktor Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba pak kaže da im ništa nije vraćeno.

U odgovoru Večernjem listu iz Ministarstva poljoprivrede kazali su da su mliječni proizvodi vraćeni, a da je meso uništeno.

- Granična veterinarska inspekcija, koja je u svojim pregledima pošiljaka iz BIH naišla na neispravne pošiljke, itekako je informirana o daljnjem postupanju s neispravnim pošiljkama.

Neispravna pošiljka mlijeka, u dogovoru s proizvođačem, vraćena je istom, o čemu svjedoči potvrda Carinske službe da je pošiljka neispravnog mlijeka vraćena u BiH.

Ostale neispravne pošiljke neškodljivo su uklonjene u Republici Hrvatskoj što potvrđuje komercijalni dokument kojim se dokazuje da je „Agroproteinka“ preuzela ostale nesukladne pošiljke na neškodljivo uništenje. -priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

 

>>Jakovina o zaraženom mesu: Nije bilo potrebe alarmirati javnost

potpuno iskreno
Mikulić progovorila o situaciji sa sinom: Gledaju nas kao da nismo normalni, svojom pričom ne pomažete
PD
Testiramo i educiramo o zaštitnoj opremi, a u ponudi imamo više od 10.000 proizvoda
  • jajan:

    Kamion sim, kamion tam....uhodana kriminalna praksa "nestanka robe" - njima u džep...

  • rob:

    Ma ajde pusti,,,,,, pojeo narod !!!

  • mikesh:

    znat će se za koji dan, kad neki od centara objavi akciju istih proizvoda