Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor

Ministarstvo poljoprivrede: Mlijeko vraćeno u BiH, a meso uništeno

'za gradsku...30. 07. 2009. tresnjevacki plac/mesnice mraz i francek/meso koje je kao jeftinije nego u velikim shoping centrima snimio: zeljko hladika'
Željko Hladika/VeČernji list
Autori: tli/VLM, irk/VLM
19.10.2012.
u 08:51

- Granična veterinarska inspekcija, koja je u svojim pregledima pošiljaka iz BIH naišla na neispravne pošiljke, itekako je informirana o daljnjem postupanju s neispravnim pošiljkama.- priopćeno je iz ministarstva

Bosanskohercegovačke vlasti tvrde da ne znaju gdje su završila četiri kamiona zaraženog mesa peradi i mliječnih proizvoda te još četiri pošiljke mliječnih proizvoda koji su vraćeni s granice s Hrvatskom, piše Novi list. Dok Hrvatska strana tvrdi da je sporne pošiljke vratila proizvođaču u BiH na uništavanje, direktor Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba pak kaže da im ništa nije vraćeno.

U odgovoru Večernjem listu iz Ministarstva poljoprivrede kazali su da su mliječni proizvodi vraćeni, a da je meso uništeno.

- Granična veterinarska inspekcija, koja je u svojim pregledima pošiljaka iz BIH naišla na neispravne pošiljke, itekako je informirana o daljnjem postupanju s neispravnim pošiljkama.

Neispravna pošiljka mlijeka, u dogovoru s proizvođačem, vraćena je istom, o čemu svjedoči potvrda Carinske službe da je pošiljka neispravnog mlijeka vraćena u BiH.

Ostale neispravne pošiljke neškodljivo su uklonjene u Republici Hrvatskoj što potvrđuje komercijalni dokument kojim se dokazuje da je „Agroproteinka“ preuzela ostale nesukladne pošiljke na neškodljivo uništenje. -priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede.

 

>>Jakovina o zaraženom mesu: Nije bilo potrebe alarmirati javnost

Ključne riječi

Komentara 32

JA
jajan
09:08 19.10.2012.

Kamion sim, kamion tam....uhodana kriminalna praksa "nestanka robe" - njima u džep...

RO
rob
09:09 19.10.2012.

Ma ajde pusti,,,,,, pojeo narod !!!

MI
mikesh
09:04 19.10.2012.

znat će se za koji dan, kad neki od centara objavi akciju istih proizvoda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije