Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Mornar s predstavnicima Vigilare i COK-a razgovarao o zdravstvenom odgoju

Predsjednici Vigilare i Centra za obnovu kulture izrazili su zabrinutost zbog, kako navode, ''pristranog pristupa u izradi programa koji su provodile ljevičarske udruge okupljene u GOOD inicijativi i ne uključivanje stručnjaka i predstavnika konzervativnijih nazora, kako dolikuje pluralnom demokratskom društvu''.
05. rujna 2014. u 11:59 3 komentara 402 prikaza
Vedran Mornar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ministar znanosti obrazovanja i sporta Vedran Mornar susreo se u četvrtak s predsjednikom udruge Vigilare dr. sc. Vicom Johnom Batarelom i predsjednikom  Centra za obnovu kulture (COK) dr. sc. Stjepom Bartulicom s kojima je razgovarao o zdravstvenom i građanskom odgoju u školama.

U zajedničkom priopćenju Vigilare i COK koji su izvijestili o njihovom susretu navode da su ''uoči početka nove školske godine, predsjednici Vigilare i COK-a podsjetili da je kontroverzni i radikalni četvrti modul Zdravstvenog odgoja (tzv. spolni odgoj) izazvao veliko negodovanje kod većine roditelja jer im se kršilo osnovno ustavno pravo (čl. 64) na primat u odgoju svoje djece, u skladu sa svojim vrednotama''. Također su izrazili zabrinutost zbog, kako navode, ''pristranog pristupa u izradi programa koji su provodile ljevičarske udruge okupljene u GOOD inicijativi i ne uključivanje stručnjaka i predstavnika konzervativnijih nazora, kako dolikuje pluralnom demokratskom društvu''.

''U otvorenom i neposrednom razgovoru ministar je pokazao spremnost za dijalog o sadržajima oba programa te spremnost za uvažavanje mišljenja i drugih stručnjaka, udruga i roditelja u daljnjem oblikovanju programa. Dogovoreni su sljedeći koraci i naglašena daljnja otvorenost za razgovor kako bi se, na koncu, došlo do odgovarajući rješenja'', dodali su u priopćenju.

>> Milanović novim ministrima: Želim vam puno razboritosti, ali i energije

Toni Kukoč
Legenda Bullsa
Proslavljeni Hrvat prodao kuću za skoro 6 milijuna kuna, pogledajte o kakvoj je ljepoti riječ
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
 • Livi:

  Nek barem imamo jednog ministra u ovoj nenarodnoj vladi koji je spreman na dijalog i saslusati i drugacije misljenje!

 • Avatar upitnik.pita
  upitnik.pita:

  ...ministar je pokazao spremnost za dijalog...

 • goran2hr:

  Važnije od planova ove vlade i ministra, bilo bi doznati mišljenje izbornog favorita Karamarka. Da li on kani zdravstveni i građanski odgoj: A) zadržati postojećim, B) radikalno preurediti (i tko bi to učinio), C) ukinuti. Onako jasno bez uvijanja. HDZ-Kukuriku ... prikaži još! koordinacija, radi na principu, da Kurta samo nastavi tamo gdje je stao Murta i sve tako dok ne stignemu u grabu i "smeće".