Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade

Milanović novim ministrima: Želim vam puno razboritosti, ali i energije

Vlada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
18.06.2014.
u 15:04

Novi ministri obrazovanja Vedran Mornar i zdravlja Siniša Varga dobili su pljesak ostalih kolega

Na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović posebno je pozdravio nove ministre.

– Posebno pozdravljam Vargu i Mornara. Želim im puno strpljenja, razboritosti, ali i energije – kazao je premijer Milanović. Novi ministri obrazovanja Vedran Mornar i zdravlja Siniša Varga dobili su pljesak ostalih kolega.

Još jedan korak k modernizaciji

Ministar Arsen Bauk na Vladi je kazao da je nakon projekta e-građani još jedan korak u modernizaciji javne uprave Zakon o državnoj informacijskoj infrastrukturi.

Prvo što je na Vladi predstavio novi ministar Siniša Varga bio je zakon o lijekovima. – Da ne bi došlo do povećanja cijena i troška u državnom proračunu, predlažemo produženje roka u ovom zakonu – kazao je Varga.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Odnos muškaraca i žena koji se bave poduzetništvom jest 1 naprama 2,24"

– Odnos muškaraca i žena koji se bave poduzetništvom jest 1 naprama 2,24, dok je naš cilj da taj odnos do 2020. godine bude 1 naprama 1,86 – kazao je ministar Gordan Maras predstavljajući Prijedlog strategije razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj 2014. – 2020. Kazao je da ovdje Hrvatska ima točno određene ciljeve.

Dodao je da se ovom strategijom povećava konkurentnost malog i srednjeg poduzetništva žena. Vlada je odobrila kredit kod HBOR-a Općoj bolnici Pula u vrijednosti od 300 milijuna kuna. Ministar financija Boris Lalovac kazao je da je cijeli projekt bolnice u Puli vrijedan 600 milijuna kuna.

One-stop kontrola na još osam graničnih prijelaza

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao je da se novom uredbom Obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima omogućuje lakši zakup i korištenje štandova za prodaju na šumskom području.

Hrvatska i Slovenija uvode one-stop kontrolu na još osam graničnih prijelaza.

Na današnjoj sjednici prvi put su se u ulogama ministara pojavili Siniša Varga i Vedran Mornar koji su zamijenili Rajka Ostojića na čelu Ministarstva zdravlja i Željka Jovanovića u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.

Iako je ministar uprave Arsen Bauk u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada" najavio da bi se na današnjoj sjednici Vlade mogao naći konačni prijedlog Zakona o životnom partnerstvu osoba istoga spola, to se ipak nije dogodilo, a neposredno prije sjednice povučen je i prijedlog izmjene Ovršnog zakona. Iz Vlade neslužbeno poručuju da su danas ta dva prijedloga povučena zbog daljnjeg tehničkog usuglašavanja i da će na sjednici Vlade biti najvjerojatnije sljedeći četvrtak.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uz redovnu i dvije telefonske sjednice Vlade

Na telefonskoj sjednici Vlada je dala suglasnost svom predstavniku da prihvati amandmane Kluba zastupnika SDP-a, Kluba zastupnika HNS-a i zastupnika Nenada Stazića na konačni prijedlog Zakona o saniranju posljedica katastrofe na području Vukovarsko-srijemske županije. Na jučerašnjoj telefonskoj sjednici Vlada je ovlastila ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka da zastupa Hrvatsku na redovnoj Glavnoj skupštini Ine koja će se održati 24. lipnja.

>>Satirična objava sindikata: Pročitajte kako je Vlada odustala od outsourcinga!

>>Novi val protiv spin offa: 'Ta tvrtka je čudovište na hrvatski način'

Komentara 17

19
1995josip
14:17 18.06.2014.

Za sada su puno bolji ministri od one dvojice napuhanih proletera koji su sve posvađali i upropastili i ništa korisno nisu napravili u školstvu i zdravstvu .

AM
alberta.mutti.5
14:02 18.06.2014.

Kada je u pitanju razboritost ja je zelim prije svega samom premijeru iako je moja zelja neostvarljiva.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
13:31 18.06.2014.

Treba li se napokon donijeti dugoročna strategija razvoja zdravstvenog sustava? Hoćemo li doživjeti da jedan ministar završi svoj mandat pa drugi dođe i nastavi raditi ono što je prvi započeo. Svjedoci smo da ista politička opcija imenuje jednog ministra a zatim drugog te da drugi poništava sve što je radio onaj prvi. Što onda očekivati kada na vlast dođe druga politička opcija? Ovakvim vođenjem zdravstveni sustav nema nikave budućnosti. Hoćemo li ikada postići konsenzus oko budućnosti našeg zdravstvenog sustava? Možemo li donijeti DUGOROČNU STRATEGIJU RAZVOJA ZDRAVSTVENOG SUSTAVA?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije