Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski kandidat

Mimicu u ponedjeljak ispituje Odbor za razvoj

Neven Mimica
DPA/PIXSELL
26.09.2014.
u 15:46

U Odboru za razvoj, pred kojim će odgovarati Mimica, sjedi i hrvatski europarlamentarac iz redova HDZ-a Davor Ivo Stier.

Hrvatski kandidat za povjerenika Europske komisije, SDP-ovac Neven Mimica, u ponedjeljak će biti saslušan pred Odborom za razvoj Europskog parlamenta.

Mimici je novi čelnik Europske komisije, Jean-Claude Juncker, namijenio mjesto povjerenika za međunarodnu suradnju i razvoj, a njegovo saslušanje će početi u ponedjeljak u 18.30 sati.

Ispituje ga Stier

Svi kandidati za povjerenike Europske komisije proći će saslušanja pred odborima u razdoblju od 29. rujna do 7. listopada, a naš Mimica je na rasporedu već prvi dan. Iz Ureda za informiranje Europskog parlamenta u Zagrebu izvijestili su da su kandidati za povjerenike prvi dio svojevrsnog testiranja već obavili jer im je danas istekao rok na odgovaranje na pet pismenih pitanja koje su im uputili odbori. Sada im slijede trosatna saslušanja u kojima će odgovarati na 45 usmenih pitanje.

U Odboru za razvoj, pred kojim će odgovarati Mimica, sjedi i hrvatski europarlamentarac iz redova HDZ-a Davor Ivo Stier. Nakon ispitivanja kandidata, odbori će izraditi njihovu procjenu te će je poslati predsjedniku Europskog parlamenta. U prošlosti se znalo dogoditi da saslušanja dovedu do povlačenja kandidata ili promjene portfelja. Planira se da bi 22. listopada Europski parlament trebao glasati odobrava li čitavu Komisiju ili ne, a ako bude odobrena tada bi s radom započela 1. studenog. 

>>Mimica: Počašćeni birokrat iz provincijalne europske države

>>Rezultat u Bruxellesu: Hrvatska-Malta 0:1

Komentara 3

XA
xaron
20:25 26.09.2014.

Evo nas napokon u EU komisiji za razvoj. Sad kad krenu razvojni projekti Kinezi ima da propadnu. Koji je ovo EU Cirkus. Pa mi nismo bili u stanju svih ovih godina napraviti ni jedan jedini razvojni projekat. Ako su i ostali u EU kao i Mimica, EU definitivno propada.

DU
Deleted user
16:03 26.09.2014.

Prateci gospodinov mandat u odboru za prava potrošaća i njegovo izlaganje na javnoj tribini na tu temu (HTV) ovog gospodina kao euro gradjanka definitivno ne zelim na tom mijestu....ali tko mene pita....gospodin ce inkasira 20 000 eurica mjesecno i mirovinu od barem 6 000 do svog pokoja.

LE
LeonardS
16:12 26.09.2014.

Ako padne na ispitu da li to znači da Jakovčić se vrača kuči ili ?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije