Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
10.09.2014. u 20:33

Nije poznato da se ijedna zemlja borila da dobije portfelj koji je dobio Mimica. I to nešto govori o ugledu i utjecaju Hrvatske u EU.

Hrvatska-Malta 2:0 u nogometu i 0:1 u borbi za mjesto europskog povjerenika za ribarstvo. Te dvije države članice EU jedine su do kraja ozbiljno lobirale za to da njihov čovjek u novoj Europskoj komisiji dobije portfelj pomorske i ribarske politike EU, ali dobila ga je Malta, bez obzira na to što je do prije četiri godine jedan Maltežanin već bio na toj dužnosti.

Portfelj međunarodne suradnje i razvoja, za što će biti zadužen Neven Mimica, lijepo zvuči i razvoj je istinski bitna globalna tema u kojoj je EU važan igrač. No, Mimica i hrvatska Vlada doživjeli su poraz. Izgubili su bitku za portfelj do kojega im je najviše bilo stalo, za koji su najviše lobirali, i koji vjerojatno i većina hrvatskih građana smatra važnijim za Hrvatsku od međunarodnog razvoja.

Nije poznato da se ijedna zemlja borila da dobije portfelj koji je dobio Mimica. I to nešto govori o ugledu i utjecaju Hrvatske u EU.

Video: Tomislav Krasnec

>>Juncker Mimici dao najmanje važan portfelj

Komentara 27

Avatar antuntun55
antuntun55
20:48 10.09.2014.

....u Europi odavno već znaju ono što u Hrvatskoj neki još ne shvaćaju....promašena,nesposobna garnitura ljudi koji su slučajno došli na vlast....4 nepovratno izgubljene godine...

TH
than
20:53 10.09.2014.

Pa nije EU bas tako naivna. Znaju oni da ovdje nije provedena lustracija i kako se ovdje dolazi do pozicije. Ne znanjem, ne iskustvom, vec preko stranacke knjizice. Taman im takvi trebaju.

Avatar esacesdavidis
esacesdavidis
20:52 10.09.2014.

cudi me da ih uopce pustaju na sjednice EU s obzirom na nesposobnost

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije