Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miro Kovač

'Migranti se neće useljavati u Hrvatsku, mi smo tranzitna zemlja'

Miro Kovač
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
01.09.2016.
u 15:20

Vezano za pismo Aleksandra Vučića predsjedniku EK kazao je kako sadržaj pisma "jasno potvrđuje da smo bili u pravu kad smo rekli nema ništa od tužakanja okolo"

Naš je stav da Hrvatska nije zemlja useljavanja, već da samo može biti zemlja tranzita. To smo u prošlosti i pokazali. Aktivno smo surađivali s kolegama iz  Austrije, Slovenije, Srbije i Makedonije i opet ćemo, bude li potrebe, aktivirati tu suradnju. Hrvatska sigurno neće biti zemlja useljavanja - istaknuo je ministar vanjskih poslova Miro Kovač danas u Postdamu govoreći o mogućem imigranstkom valu i kapacitetima Hrvatske za prihvat većeg broja migranata.

Kovač je u Potsdamu na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država sudionica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, na kojem sudjeluje je i srbijanski ministar Ivica Dačić. 

Govoreći o pismu koje je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poslao srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću, Kovač je kako sadržaj pisma "jasno potvrđuje da smo bili u pravu kad smo rekli nema ništa od tužakanja okolo".

- Podržavamo Srbiju na EU putu, no Srbija se treba prihvatiti posla, treba izvršavati svoje obveze i držati se principa i načela dobrosusjedske suradnje. Na taj će način Srbija napredovati prema EU, a ne pismima i diplomatskim akcijama koje su osuđene na neuspjeh - kazao je Kovač.

>> Kovač o mađarskom zidu: RH će suradnjom spriječiti da je preplave izbjeglice

Ključne riječi

Komentara 10

KA
kajinx
17:45 01.09.2016.

Miro Kovač, probudi se, kad ih dođe milion, kako ćeš ih se riješiti? Nikako!

ZH
zhecko
17:52 01.09.2016.

Nemojte da budete toliko naivno bezbrižni Dudeki, jer će Hrvatska na kraju ih morati primati na tisuće po naredbi Merkelice !

RO
rotšild
17:50 01.09.2016.

Angela Merkel rođena Kasner je Sorošev terorist, đhadis. Angela Merkel ima zadaću uništiti, razoriti, stvoriti nesigurnost, paralelna društva, terorizam i rat. Njezina zadaća je uništiti europske narode i države.Korumpirani strani plačenici za ove svinjarije nemate mandat. Odjebita zajedno sa njima Mi ih u Hrvatskoj nećemo a nećemo ih zbog toga jer ne želimo nesigurnost, paralelna društva, silovanja, terorizam strah i rat.Nagutali ste se židovskog, masonskog smeća pa u glavi imate veliki kup nereda. Odjebite zajedno sa njima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije