Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Migranti se neće useljavati u Hrvatsku, mi smo tranzitna zemlja'

Vezano za pismo Aleksandra Vučića predsjedniku EK kazao je kako sadržaj pisma "jasno potvrđuje da smo bili u pravu kad smo rekli nema ništa od tužakanja okolo"
01. rujna 2016. u 15:20 10 komentara 509 prikaza
Miro Kovač
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Naš je stav da Hrvatska nije zemlja useljavanja, već da samo može biti zemlja tranzita. To smo u prošlosti i pokazali. Aktivno smo surađivali s kolegama iz  Austrije, Slovenije, Srbije i Makedonije i opet ćemo, bude li potrebe, aktivirati tu suradnju. Hrvatska sigurno neće biti zemlja useljavanja - istaknuo je ministar vanjskih poslova Miro Kovač danas u Postdamu govoreći o mogućem imigranstkom valu i kapacitetima Hrvatske za prihvat većeg broja migranata.

14.06.2016., Zagreb - Ministri izlaze iz Banskih dvora nakon zavrsetka sjednice uzeg kabineta Vlade. Ante Sprlje. Photo: Patrik Macek/PIXSELL kontrola eu Hrvatska je od Srbije zatražila podatke o građanima na tjeralicama Miro Kovač SASTANAK U POTSDAMU Kovač: Bili smo u pravu, Srbiju tužakanja neće dovesti nikuda

Kovač je u Potsdamu na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država sudionica Organizacije za europsku sigurnost i suradnju, na kojem sudjeluje je i srbijanski ministar Ivica Dačić. 

Govoreći o pismu koje je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker poslao srbijanskom premijeru Aleksandru Vučiću, Kovač je kako sadržaj pisma "jasno potvrđuje da smo bili u pravu kad smo rekli nema ništa od tužakanja okolo".

- Podržavamo Srbiju na EU putu, no Srbija se treba prihvatiti posla, treba izvršavati svoje obveze i držati se principa i načela dobrosusjedske suradnje. Na taj će način Srbija napredovati prema EU, a ne pismima i diplomatskim akcijama koje su osuđene na neuspjeh - kazao je Kovač.

>> Kovač o mađarskom zidu: RH će suradnjom spriječiti da je preplave izbjeglice

Advent u Zagrebu
Adventska karta
Gdje je najbolje partijati s ekipom, koja mjesta kriju najbolju zabavu za klince, a doznajte i gdje počastiti poslovne partnere
  • kajinx:

    Miro Kovač, probudi se, kad ih dođe milion, kako ćeš ih se riješiti? Nikako!

  • zhecko:

    Nemojte da budete toliko naivno bezbrižni Dudeki, jer će Hrvatska na kraju ih morati primati na tisuće po naredbi Merkelice !

  • rotšild:

    Angela Merkel rođena Kasner je Sorošev terorist, đhadis. Angela Merkel ima zadaću uništiti, razoriti, stvoriti nesigurnost, paralelna društva, terorizam i rat. Njezina zadaća je uništiti europske narode i države.Korumpirani strani plačenici za ove svinjarije nemate mandat. Odjebita zajedno sa njima ... prikaži još! Mi ih u Hrvatskoj nećemo a nećemo ih zbog toga jer ne želimo nesigurnost, paralelna društva, silovanja, terorizam strah i rat.Nagutali ste se židovskog, masonskog smeća pa u glavi imate veliki kup nereda. Odjebite zajedno sa njima.