Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontrola eu

Hrvatska je od Srbije zatražila podatke o građanima na tjeralicama

14.06.2016., Zagreb - Ministri izlaze iz Banskih dvora nakon zavrsetka sjednice uzeg kabineta Vlade. Ante Sprlje. Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
01.09.2016.
u 11:22

EU i međunarodna zajednica očekuju da se Srbija u svojim postupanjima prilagodi traženjima Haaškog suda, kazao je ministar Šprlje

Hrvatsko je Ministarstvo pravosuđa od srpskog resornog ministarstva tražilo da u skladu s preuzetim obvezama nastavi dostavljati podatke, što je prestalo činiti 2011., rekao je ministar pravosuđa Ante Šprlje nakon drugog sastanka Vladina Povjerenstva za praćenje provedbe prijelaznih mjerila u pregovaračkim poglavljima 23. i 24. o pristupanju Srbije EU.

Šprlje je kazao da Hrvatska svoje obveze ispunjava. – Hrvatska, kao i članice EU i međunarodna zajednica, očekuje da se Srbija u svojim postupanjima prilagodi traženjima Haaškog suda jer su potpisnici ispunjavanja obveza koje proizlaze iz suradnje s njim – zaključio je Šprlje, referirajući se na izručenje traženih građana te na prilagodbu propisa koji nisu u skladu s haaškim pravilima.

Ministar vanjskih poslova Miro Kovač istaknuo je kako “ova hrvatska Vlada ne sudjeluje u besplodnim raspravama i napadima koje kao zemlja doživljavamo od Srbije“. – Hrvatska želi da Srbija počne izvršavati obveze, u čemu joj je Zagreb spreman pomoći.

Ne bude li izvršavala obveze, neće moći napredovati prema EU. Jednostavno, logično – dodao je Kovač.

>> Tko je branitelj sa srpske tjeralice? 'Pravi' Hlobik: Ranili su me u Bezdanu

Komentara 3

KA
KaNiDora
12:20 01.09.2016.

Nema u EU dok ne plate ratnu odštetu.. ne moraju platiti odmah, može i na 25 godina u mjesečnim ratama. Ali uz kamatu jednaku LIBOR uvećano za 1 postotni poen. Na dalje, mi se možemo dogovoriti da nam u imee ratne odštete prepuste dio Srijema, recimo ili dio Bačke... otvoreni smo za svaki dogovor.

ZZ
zztopigor
11:26 01.09.2016.

a sad krece baraza po srpskim stajalistima...i to ona koja vise ne pita za zrtve.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije