Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić i Sanader telefonski u New Yorku dogovorili večeru u Zagrebu

mesić
Arhivska fotografija
24.09.2009.
u 19:15

Predsjednik RH Stjepan Mesić će u Hrvatsku doputovati u petak, a kasno u četvrtak po našem vremenu održat će govor u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda.

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić novinarima je u New Yorku nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj je u četvrtak ujutro na East Riveru sudjelovao s američkim predsjednikom Barackom Obamom, rekao da se telefonski čuo s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i da su dogovorili večeru u Zagrebu. Koji će se dan sastati još nije poznato, a o detaljima će se naknadno dogovoriti. Mesić će u petak doputovati u Hrvatsku nakon govora u četvrtak navečer u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda, a
Sanader se u Zagreb vraća preko vikenda.

Predsjednik Mesić je novinarima ispričao da se na primanju kod predsjednika Obame u srijedu navečer u muzeju Metropolitan kratko pozdravio i razgovarao s američkim liderom koji je hrvatskoga predsjednika supruzi Michelle predstavio kao jednog od "najboljih prijatelja u NATO savezu".

Na pitanje da komentira odlazak kardinala Bozanića u Jasenovac, Mesić je rekao da je "to trebao napraviti i prije".

Sanader: Radim u interesu i na promidžbi Hrvatske
Nakon sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, predsjednik Stjepan Mesić novinarima je u New Yorku rekao da se telefonom čuo s bivšim premijerom Ivom Sanaderom i da su se dogovorili za večeru u Zagrebu.

Osoblje jednog hotela potvrdilo nam je kako je Sanader viđen u hotelskom kafiću gdje je pio kavu i čitao New York Times. Iznenađen našim telefonskim pozivom u sobu, Sanader je rekao da se izvrsno osjeća te se priprema za današnje predavanje na godišnjem summitu Globalnog kreativnog čelništva.

– Svojim ugledom u međunarodnim krugovima i političkim znanjem uvijek ću se koristiti za pomoć u promociji i interesima moje Hrvatske – kaže Sanader.

O odlasku kardinala Bozanića u Jasenovac, Mesić je rekao da je “to trebao napraviti i prije”.

Ključne riječi

Komentara 36

AR
arka
20:47 24.09.2009.

Lako moguće da Sanader napravi bolju promidžbu Hrvatske u godinu dana,nego Mesić u svoja dva mandata!

OB
-obrisani-
20:47 24.09.2009.

Bitno da je Mesić u vrijeme recesije krenuo na turneju po svijetu, pravi primjer štednje nema što.

ZL
zlatka
19:21 24.09.2009.

Pusa Sanaderu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije