Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na meti stariji

Maštoviti prevaranti zovu, ulaze u kuće i kradu

dobar policajac - U PU Zagrebackoj svecano je otvorena tri modernizirana Operativno-komunikacijska centra policije
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
20.04.2016.
u 13:56

Počinitelji dolaze u obiteljske domove nudeći razne predmete i usluge na prodaju

Policija u Slavoniji bilježi sve više specifičnih oblika prijevara i krađa iz obiteljskih kuća i stanova u kojima su žrtve starije osobe.

Nedavno su se tako nepoznate prevarantice lažno predstavile kao djelatnice policije, odnosno komunalnog poduzeća kako bi provjerile novac u stranoj valuti. Kada su otišle, vlasnik je utvrdio da mu nedostaje kutija u kojoj je čuvao više desetaka tisuća eura. U drugom slučaju prevarantica je iskoristila nepažnju starije žene te joj, pod izgovorom da je dobila nagradnu besplatnu masažu, ušla u stan i otuđila novac i karticu tekućeg računa s pripadajućim pinom. Nepoznati muškarac, pak, predstavio se kao djelatnik mirovinskog osiguranja i, pod izlikom da je to dogovorio s njezinim sinom, od starice preuzeo ušteđevinu tvrdeći kako se radi o krivotvorenom novcu kojeg će "samo odnijeti na provjeru". Treću stariju ženu telefonom je kontaktirala "djelatnica banke" i obavijestila je kako joj je istekla kartica tekućeg računa i kako je mora s pinom i svojim podacima staviti u kuvertu po koju će doći poštar ili netko iz banke. 

- Počinitelji dolaze u obiteljske domove nudeći razne predmete i usluge na prodaju. Predstavljaju se kao medicinski djelatnici, trgovci, djelatnici javnih službi, ovlašteni akviziteri i slično, te pritom iskoriste nepažnju starije osobe i okradu je – kaže Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske. Ona je pozvala građane da budu na oprezu i ne puštaju u kuću nepoznate ljude bez provjere.

>> Dopustio dvojici muškaraca da ga izmasiraju pa zažalio

>> Lažne maserke vremešnoj gospođi odnijele 6000 kuna

Komentara 2

SO
srecko.orsulic123
20:34 20.04.2016.

A STA RADI POLICIJA??

DU
Deleted user
09:10 21.04.2016.

masaza kosta peneze ,kaj bi se steli masirat djabe ili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije