Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća iz nehaja

Mađari će na jesen suditi Čačiću zbog teške nesreće na autocesti

\'23.03.2011., Zagreb, Kneza Mislava - Predsjednik Hrvatske narodne stranke dipl.ing.arh. Radimir Cacic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
Autori: jp, mb, sve
25.05.2011.
u 14:50

Istragom je utvrđeno da je čelnik HNS-a nesreću u kojoj su poginule dvije osobe skrivio iz nehaja.

Tužiteljstvo u Kaposvaru podiglo je optužnicu protiv Radimira Čačića i proslijedilo je Općinskom sudu u Marcaliju, potvrdio je za Večernji list Lucza Gyöngyi Egerváriné, glasnogovornik Državnog odvjetništva pokrajine Somogy. Prema najavama odvjetnika koji zastupa obitelj stradalih, suđenje bi moglo početi u listopadu ili studenome.

Tužiteljstvo je poslušalo preporuku mađarske policije koja je početkom ovog mjeseca poslala odvjetništvu spis s prijedlogom za podizanje optužnice protiv Čačića zbog osnovane sumnja u kaznenu odgovornost za izazivanje prometne nesreće 8. siječnja 2010. sa smrtnim posljedicama iz nehaja. Nesreća se dogodila pokraj mjesta Sávolyja, na autocesti prema Budimpešti. Uz dvije poginule osobe iz Škode, u koju je straga naletio Čačić u svojem Chrysleru, ozlijeđene su i dvije osobe.

– Poznato je da je prije nekoliko dana mađarska policija završila istragu prometne nesreće u kojoj sam sudjelovao na autocesti prema Budimpešti 8. siječnja 2010., a u kojoj su, nažalost, smrtno stradale dvije osobe – poručio je Radimir Čačić u priopćenju.

– Sljedeći korak u ovom pravnom postupku bilo je podizanje optužnice Državnog odvjetništva Republike Mađarske protiv mene, a, koliko sam upoznat, to se i dogodilo. Kao i uvijek do sada, i dalje ću se odazivati svim pozivima mađarskih službenih tijela i sudjelovati u svim nadolazećim proceduralnim radnjama vezanima uz ovaj slučaj, a ovim putem još bih jednom izrazio sućut obitelji poginulih – piše u priopćenju čelnika HNS-a.

Na pitanje kada bi trebalo početi suđenje, odvjetnik obitelji Liptak, Zóltan Gál kaže:

– Budući da mađarski sudovi ne rade od 16. 6. do 20. 8., pretpostavljam da će suđenje početi u listopadu ili studenome – kaže Gal.

Takav raspored poklopio bi se s finišom predizborne kampanje ili možda samim izborima u Hrvatskoj. Jučer su mađarski mediji dobili izjavu iz tužiteljstva u kojoj piše da je Čačić prouzročio nesreću jer je “zbog neprilagođene brzine uvjetima na cesti kasno uočio auto ispred sebe i udario u njega”.

Komentara 183

ST
stefj
18:27 25.05.2011.

Ma bezobraznici ti Mađari. Kako su samo mogli podići tužbu. A čudi me da fali reakcija Mesića, Joso nije sazvao sjednicu VNS-a... A i mediji su nešto suzdržani, ništa ne navode da su nastradali bili na krivom mjestu, krivo nešto radili ili svojim neznanjem našli se na putu iskusnom vozaču...

KU
kukuriku
18:27 25.05.2011.

August-Barabo,..znam da slabo-kopcás´i brzo zaboravljas´..., ali 2011-(minus)10 godina =2001.. !!...Jasnije ??..a to cá ti jos´uvik sanjas´1991. i provociras´po VL forumu..., je tvoj problem !!

DU
Dudek
15:37 25.05.2011.

Rambo, bole svasta jesti nego svasta pisat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije