Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Đurđevac

Nezavisni Lacković novi-stari gradonačelnik, dobio i većinu u Gradskom vijeću

Lacković
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
24.03.2014.
u 10:10

U Gradskom vijeću Lackovićeva nezavisna lista ima devet mandata, HDZ tri, SDP dva, a koalicija HNS-HSS-HSU jedan

Nezavisni Željko Lacković novi-stari je gradonačelnik Đurđevca. Na jučerašnjim prijevremenim izborima osvojio je 59,81 posto glasova birača. Vlado Rep iz HDZ-a dobio je 16,52, Katarina Kovač (HNS, HSS, HSU) 9,83, a Milica Fuček (SDP) 8,37 posto.

U interesu grada

- Rezultati me nisu previše iznenadili, na razini su očekivanog. Građani više ne vjeruju u priče političara da baš njih treba izabrati kako bi dobili pomoć s više razine. Ipak, nudim otvoreno suradnju svim političkim opcijama. Volio bih da zajedno s nama rade u interesu Đurđevca. Spremni smo napraviti s njima i otvoreni sporazum - istaknuo je Lacković netom nakon što je saznao prve neslužbene rezultate izbora.

Za razliku od njegova izbornog stožera u kojem se bučno proslavila pobjeda, u drugima je bilo puno mirnija atmosfera. Iako se uoči izbora nadao drugom krugu, HDZ-ov kandidat Vlado Rep morao je čestitati Lackoviću na uvjerljivoj pobjedi.

- Nisam sretan, ali nisam ni razočaran. Cijenimo volju birača. Mi smo i prije šest mjeseci bili za suradnju, nikad nije izostala, i dalje ćemo biti - rekao je Rep.

Iznenađenje za sve

Lackovićeva lista dobila je i uvjerljivu većinu u Gradskom vijeću. Njemu ide devet, HDZ-u tri, SDP-u dva, a listi HNS-HSS-HSU jedan. Pokazalo se da je Lacković dobro procijenio da mu trebaju izbori.

- Nismo očekivali da će sve odmah biti gotovo - rekla je M. Fuček.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije