Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon žalbe Eko Moslavine

Kutinski sud ukinuo privremenu mjeru o ostanku na poslu zviždačice Cvrtila

Zagreb: Adrijana Cvrtila
Emica Elvedji/PIXSELL
03.02.2022.
u 15:30

Općinski sud u Kutini je, temeljem novog Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti prvotno donio privremenu mjeru kojom se zadržava Adrijana Cvrtila na tom radnom mjestu, no tu je svoju odluku, nakon žalbe Eko Moslavine, danas ukinuo.

Kutinski Općinski sud je danas ukinuo svoju privremenu mjeru za ostankom zviždačice Adrijane Cvrtila na radnom mjestu Voditelj razvoja i zaštite okoliša u Eko Moslavini, gdje je donedavno obavljala funkciju direktorice.

S pozicije direktorice je smijenjena nekoliko dana prije uhićenja kutinskog gradonačelnika Zlatka Babića (HDZ) i još trojice lokalnih političara, a temeljem USKOK-ove istrage zbog podmićivanja zastupnika i trgovanja utjecajem. Do uhićenja je došlo nekoliko mjeseci nakon što je A. Cvrtila istupila u javnost s tvrdnjama o zapošljavanju gradskih vijećnika, njihove rodbine i stranačkih ljudi u ovu gradsku komunalnu tvrtku, s ciljem ostvarivanja većine u Gradskom vijeću za potrebne političke odluke.

Kutinski gradonačelnik je još uvijek u pritvoru, a novi direktor Eko Moslavine je proveo postupak ukidanja radnog mjesta na kojeg se, temeljem ugovora o radu A. Cvrtile, ona trebala vratiti ukoliko dođe do njene smjene.

Općinski sud u Kutini je, temeljem novog Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti prvotno donio privremenu mjeru kojom se zadržava Adrijana Cvrtila na tom radnom mjestu, no tu je svoju odluku, nakon žalbe Eko Moslavine, danas ukinuo.

"Sutkinja je zanemarila činjenice koje proizlaze iz ugovora o radu direktora te da je odluku o smjeni potpisana od strane neovlaštenih osoba, a to su predsjednik Nadzornog Eko Moslavine i gradonačelnik Kutine sa pečatom Grada Kutine što je nezakonito prema Društvenom ugovoru Eko Moslavine d.o.o. To je i suprotno  Zakonu o zaštiti prijavitelja nepravilnosti",  rekla je Adrijana Cvrtila koja smatra kako će tom odlukom, koji dovodi do toga da u Eko Moslavini ostane neraspoređena, a zatim lako i dobije otkaz, nastati nenadoknadiva šteta.

"Radi se o nasilnim postupcima novog direktora Eko Moslavine samo zato jer je gradonačelnik Kutine, u funkciji većinskog vlasnika Eko Moslavine, od 15.12.2021. u istražnom zatvoru zbog moje kaznene prijave USKOK-u", ističe Adrijana Cvrtila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije