Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi ispraćaj

Kuću je zapljusnuo petmetarski val i zalupio vrata za Ružom...

Ruža Sirotković Antonija Zovkić
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/2
21.05.2014.
u 22:05

Žrtva poplave u Rajevu Selu Ruža Sirotković pokopana na groblju u Gradištu. – Sin Pero pokušao ju je spasiti, ali ništa nije mogao učiniti. Jako mu je teško – kaže Sirotkovićeva teta Antonija Zovkić

U crkvi u Rajevu Selu ove je subote bila krizma. Nakon mise 86-godišnja mještanka Ruža Sirotković uputila se u svoju kuću nekoliko stotina metara udaljenu od nasipa.

Oko podneva se čula s nećakinjom u Gašincima. Dva sata zatim krenula je u sobu uzeti nešto stvari za bijeg. Evakuacija u selu bila je počela. A onda je puknuo nasip. Kažu da je kuću Sirotkovićevih zapljusnuo petmetarski val. Vodena stihija zalupila je vrata za Ružom.

Sin Pero ju je zazivao, drvenom stoličicom pokušao razvaliti vrata... Nije uspio. Voda mu je već bila došla do grla kad je pobjegao na tavan prizemnice. Odande su ga izvukli spasitelji i odvezli najprije u Otok, a onda je obitelj iz Gašinaca dojurila po njega i smjestila ga kod Ružine sestre Antonije Zovkić (na slici dolje):

– Roba mu je bila puna pijeska i mulja. Jako mu je teško, a ništa nije mogao učiniti – kaže Sirotkovićeva teta.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Tijelo Ruže Sirotković iz mulja uništene kuće ronioci su uspjeli izvući u utorak poslijepodne. Pero Sirotković jučer ju je išao identificirati. Popodne je njegova mati pokopana na groblju u Gradištu kod Županje, u grobnicu koju je ustupio poduzetnik iz Ivankova.

– Kad se bude moglo, vratit ćemo ju Rajevo Selo – plačući govori Antonija Zovkić.

>>Večernjak u Rajevu Selu: Kuće poplavljene do prozora, dvorišta puna strvina

>>UŽIVO Dosad evakuirano 11.000 ljudi. Policija i vojska strogo kontroliraju ulaz u poplavljena područja

Komentara 3

NO
Nolte
22:34 21.05.2014.

Nek joj je laka hrvatska zemlja. Pocivala u miru.

DU
Deleted user
22:39 21.05.2014.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine.

DU
Deleted user
22:45 21.05.2014.

Jadan Pero, ljudi zamislite taj užas. Ruži pokoj vječni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije