Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za ubojstvo supruga

Ksenija Topolovčan: Stavio je koljena na moje laktove i počeo me udarati, nisam kriva

Suđenje Kseniji Topolovčan
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/7
17.12.2018.
u 14:46

- Ne znam otkud mi snaga da se obranim u tom trenutku. Poručujem svim ženama da se maknu od nasilnika kako se ne bi dovele u situaciju u kojoj sam ja - kazala je

 - Nisam kriva - rekla je Ksenija Topolovčan (30), kojoj je na Županijskoj sudu u Varaždinu počelo suđenje za ubojstvo devet godina starijeg supruga Mirka koji ju je, kako tvrdi, duže vrijeme zlostavljao. Optužena je da je 9. travnja oko 19 sati u spavaćoj sobi u obiteljskoj kući u Budančevici blizu Đurđevca kuhinjskim nožem ubola supruga u prsni koš, u srce.

Izmjereno joj je 2,60 promila alkohola u krvi. Branila se da je suprug cijeli dan pio, a oko podneva izbio je njim i svekrom koji ih je i uzdržavao jer su oboje bili nezaposleni. Pozvana je i policija koja je na tu adresu često navraćala zbog prijava. Suprug je biciklom otišao u selo, a ona je legla u krevet.

Kad se vratio, počeo ju je, veli, tuči. Pobjegla je u štagalj i skrivala se sve dok po nju nije došao svekar i natjerao ju natrag u kuću, gdje ju je suprug nastavio udarati, a od bolova se čak onesvijestila.

- Srušio me na pod, stavio koljena na moje laktove i počeo me udarati gdje je stigao. Gazio mi je po prstima, pala sam u nesvijest, a moj svekar je sve gledao i nije mi pomagao. Kad sam došla k sebi, vidjela sam da on spava te sam na četiri noge upjela pobjeći u kuhinju i uzeti nož - prenio je njezino svjedočenje portal epodravina.

U jednom trenutku suprug se poskliznuo na tepihu i povukao ju sa sobom, i tada mu se nož zario u grudi.

- Ne znam otkud mi snaga da se obranim u tom trenutku. Poručujem svim ženama da se maknu od nasilnika kako se ne bi dovele u situaciju u kojoj sam ja - kazala je.

Dvoje djece supružnicima je oduzeo Centar za socijalnu skrb i smjestio u udomiteljsku obitelj. Kseniji, koja se liječila od alkoholizma, produljen je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. U siječnju bi trebao biti saslušao svekar koji je svjedočio tragediji.

On se već prije žalio da je Ksenija na njega znala fizički nasrtati.

– Bilo je tko će koga prvi, on nju ili ona njega. Ona je rabijatnija, surovija. Znate ono kad imate dva boksača, jedan je obrambeno nastrojen, a drugi napadački. Ona je kao ovaj drugi i evo što se dogodilo – rekao nam je nakon ubojstva Mirkov otac Ivan Topolovčan (69).

Ksenija i Mirko prošle su godine bili osuđeni uvjetno zbog zanemarivanja djece. 

Komentara 7

Avatar HrvatCroata
HrvatCroata
15:02 17.12.2018.

Divota!!! Pijanci jedan i drugi, tj. druga.

DO
domxerex
15:58 17.12.2018.

Svekar se isto iskazao junačinom, dobro da ju nije tukao zajedno sa sinom da mu pokaže kako se to radi. Jadna djeca!

BS
@bserver
16:05 17.12.2018.

Ubila čovjeka nožem u srce, dok je ležao u krevetu! Sada je žrtva!? A on nasilnik? Kao i u Zadru, Dubrovniku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije