Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunska šteta

Lokalni moćnici 10 godina radili lažne dokumente pa kupovali općinsko zemljište

policija
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
13.01.2017.
u 12:13

Policija također 56-godišnjaka i 45-godišnjakinju sumnjiči da su namjenska sredstva općinskog trgovačkog društva koristili suprotno njihovoj namjerni.

Zadarski policajci iz Odjela gospodarskog kriminaliteta završili su kriminalističko istraživanje nad više osoba koje sumnjiče za zlouporabu ovlasti i krivotvorenja isprava. Iz policije navode kako su kaznena djela počinjena u proteklih 10 godina.

Nekadašnji načelnik Ante Jerolimov sumnjiči se da je kao čelnik tijela lokalne samouprave inicirao pokretanje postupka za uvjetovanu prodaju općinskog zemljišta na otoku Ugljanu za izgradnju tržnice i ribarnice kao i pokretanje postupka raspisivanja natječaja za dobivanje koncesije na pomorskom dobru.

Zemljište je na natječaju kupilo trgovačko društvo u vlasništvu 63-godišnjaka, poduzetnika Zvonimira Nižića Grofa, no izgradili su objekt suprotno tekstu natječaja

Istraživanjem je utvrđeno i kako je 56-godišnjak u svojstvu odgovorne osobe općinskog komunalnog društva od županije tražio i dobio koncesiju na trajektnom pristaništu te ju je bez osnove prepustio privatnom društvu čiji je osnivač i odgovorna osoba bio 61-godišnjak.

– Prethodno je lokalna samouprava financirala projekte i elaborate potrebne za realizaciju koncesije, a nakon prenošenja koncesije, 61-godišnjak je izvršio prijenos vlasništva društva na članove obitelji 48 i 56-godišnjaka, nakon čega su njih dvojica svojim sredstvima financirali izgradnju objekata na koncesioniranom prostoru – stoji u priopćenju policije.

Policija također 56-godišnjaka i 45-godišnjakinju sumnjiči da su namjenska sredstva općinskog trgovačkog društva koristili suprotno njihovoj namjerni

– Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima je milijunska, a protiv svih nadležnom Državnom odvjetništvu podnose se kaznene prijave zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv Jerolimova i 56-godišnjaka te 45-godišnjakinje zbog krivotvorenja službenih isprava – stoji u priopćenju.

>> DORH optužio saborskog zastupnika HDZ-a zbog lažiranja diplome

>> Pet osoba osumnjičeno za 22 kaznena djela i dva milijuna kuna štete

Komentara 21

AM
AMD------------------------
10:40 13.01.2017.

ni vrata dvorista nece biti vise hrvatska ako se hrvati ne okrenu od pohlepe i lopovluka. razumijem da 100 godina tudjih vlada se narod izgubi ali ovih 25 godina smo se kvalificirali u razbojnike ,neljudstvo nad hrvatskim narodom !

MA
marijanka
11:23 13.01.2017.

i ???? sto ce im se dogoditi ?nista,Kao i svima do sada.pojeo vuk magare. o, Lijepa,o,draga ,moja korumpirana hrvatska !!!!!!!!!!

KR
kritika5
10:17 13.01.2017.

a iz koje su stranke ti "lokalni" močnici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije