Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ante jerolimov

DORH optužio saborskog zastupnika HDZ-a zbog lažiranja diplome

Ante Jerolimov
Patrik Macek/PIXSELL
02.05.2015.
u 13:04

Ante Jerolimov u Sabor je ušao kao zamjenik zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je podiglo pred Općinskim sudom u Zadru optužnicu protiv saborskog zastupnika HDZ-a i načelnika općine Preko Ante Jerolimova zbog počinjenja kaznenog djela krivotvorenja isprave.

- Okrivljenika se tereti da je 2. listopada 2013. u prostorijama nadležnog zavoda za mirovinsko osiguranje u Zadru, putem zasad nepoznate osobe podnio zahtjev za upis stečene stručne spreme VI. stupnja i stručnog naziva ekonomist u e-radnu knjižicu. Uz to je djelatnici zavoda predočena diploma Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koja glasi na njegovo ime.

Tereti ga se da je navedeno učinio iako je bio svjestan da nije završio navedeni program stručnog studija poslovne ekonomije, smjera trgovinskog poslovanja u trajanju od pet semestara jer nikada nije bio upisan kao student tog fakulteta i polagao propisane ispite te time stekao navedenu stručnu spremu. Djelatnica nadležnog zavoda je temeljem takve diplome upisala stručnu spremu stručni pristupnik ekonomije u njegovu e-radnu knjižicu - navodi se u priopćenju zadarskog Dorh-a.

Ante Jerolimov u Sabor je ušao kao zamjenik zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete.

>>MIP skinuo imunitet HDZ-ovu zastupniku Anti Jerolimovu

Komentara 10

TG
tri groša
13:39 02.05.2015.

Ma nije moguće, Hadezeovac da mulja s diplomom! Od Bleiburga naovamo nam provjeravaju diplome, a ne vole Hrvatsku. Udbaška posla.

OB
Objektivno...
18:47 02.05.2015.

Molio bih VL da se koristi zakonskim terminima, a ne šatrovačkim lažiranje (za krivotvorenje), blaćenje (za klevetu) i kojekakvim drugim izmišljotinama...

SS
sokac sa drave
15:39 02.05.2015.

Delminum,kod nas u Slavoniji se kaze za tipove sto valjaju gluposti kao ti da nezna gdije je supalj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije