Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crne brojke

Krade se baš sve - cigarete, novac, bakar, vino i rakija...

'15.09.2010., Koprivnica - Ilustracija za tekst o pljacki ugostiteljskog objekta. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
15.09.2010.
u 16:00

Bilježimo određeno povećanje u tom segmentu kriminaliteta, no ta kaznena djela nisu prouzročila neku veću materijalnu štetu - izjavio je Dražen Laljek.

Policija posljednjih tjedana, kako na području Koprivnice, tako i na području cijele županije bilježi povećan broj krađa i teških krađa provaljivanjem. Lopovi kradu uistinu sve od željeza i električnih kablova, preko bakra i guma s felgama, bicikala, zlatnine, mobitela, rakije i vina, pa sve do motornih kosilica i alata.

Provala u zalogajnicu

Posljednji u nizu na meti lopova bio je S. L. (33) iz Koprivnice kojem je tijekom noći na utorak provaljeno u zalogajnicu pokraj Kauflanda. Osim što je morao zamijeniti  razbijeno staklo, ostao je i bez zasad neutvrđene količine raznih cigareta.

Više je razloga zašto dolazi do sve većeg broja krađa, no gospodarska situacija u državi zasigurno je jedan od važnijih. Da je doista riječ o nepopularnom trendu, pokazuje i policijska statistika. U kolovozu je zabilježeno 29 teških krađa, što je u odnosu na isti mjesec prošle godine povećanje od 71 posto, te 26 krađa, što je u usporedbi s lanjskim kolovozom povećanje od 63 posto.

Zabrinjavajuće brojke proizlaze i iz usporedbe prvih osam mjeseci prošle i ove godine. Lani je policija zabilježila 162 teške krađe i 100 krađa, dok su ove godine te brojke znatno veće - 213 teških krađa i 126 krađa.

Lopovi u tranzitu

- Bilježimo određeno povećanje u tom segmentu kriminaliteta i to najviše na području đurđevačke policijske postaje i manjim dijelom na području Koprivnice. Međutim ta kaznena djela nisu prouzročila neku znatniju materijalnu štetu, a iako ima provala i u obiteljske kuće, dobar dio tih kaznenih djela odnosi se na provalne krađe u vinogradarskim predjelima - izjavio je glasnogovornik koprivničke policije Dražen Laljek i dodao kako je veći broj tih počinitelja i otkriven.

Spomenuo je i da su za te loše brojke ponajviše zaslužni lopovi u tranzitu, odnosno oni koji "haraju" po susjednim županijama pa bace pogled i u dvorište ljudi s ovoga područja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije