Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kosor u virovitici

Kosor: Rebalans proračuna zaštitit će ugrožene skupine građana

jadranka kosor
Maja Šantoši/Pixsell
16.08.2010.
u 15:34

Hrvatska prvi put u povijesti donosi Zakon o fiskalnoj odgovornosti koji će Vladu obvezati na racionalno ponašanje.

Za boravka u Virovitici na obilježavanju Dana grada Virovitice premijerka Jadranka Kosor izjavila je da se ne može baviti svakodnevnim komentarima SDP-a, ali da se program gospodarskog oporavka mora provesti.

– Ne može se činiti svašta, a da se ne čini ništa. To je recept SDP-a koji, na njihovu žalost, ne može imati nikakvog efekta. Bez obzira što se to SDP-u ne sviđa, bit ćemo i dalje žestoki u borbi protiv kriminala, bez obzira radilo se o Hypu, aferi tržnice u Rijeci, Daimleru… žestoko do kraja. Sviđalo se to njima ili ne – rekla je premijerka Kosor.

Govoreći o predstojećem rebalansu proračuna, izjavila je da će inzistirati na zaštiti ugroženih skupina građana, poglavito umirovljenika.

– Na plaće odlazi oko 32 milijarde kuna, na mirovine 35, a od toga se samo 20 milijardi kuna ubere iz doprinosa, tu su i rodiljske naknade i doplatak za djecu oko četiri milijarde kuna, socijalna davanja i dalje…Više od 80 posto proračuna su zadane pozicije proračuna i to svatko mora znati i mora imati hrabrosti uprijeti prstom i reći gdje treba rezati. Kod ovog rebalansa najvažnije da će biti polazna osnovica za 2011. godinu, a pravi efekti ovih odluka i uspješnost provedbe mjera gospodarskog oporavka vidjeti u proračunu za 2011. godinu u kojoj ćemo, prvi put u povijesti Hrvatske, donijeti i Zakon o fiskalnoj odgovornosti koji će obvezati ovu i sljedeće Vlade na racionalno ponašanje – rekla je premijerka Kosor potvrdivši da se ne plaši nadolazeće jeseni.

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor kratko je komentirala i "slučaj Glavaš" istaknuvši da očekuje da će se sve odvijati u skladu s hrvatskim zakonima.

Komentara 112

PA
patuljčica..
09:00 17.08.2010.

kosuljacrna Dakle nisu kriva djeca jugooficira već Hrvati? Hrvati koji su postali neradnici?

PA
patuljčica..
17:05 16.08.2010.

Felicijen Slažem se, a još je ogavnije što to, ajde recite sami kome da uzemo...., ponavlja kao papiga već danima, ne shvaćajući koliko je glupo to što govori.

BI
bigboii
19:08 16.08.2010.

nisam ja niciji placenik, samo govorim kako je! i da vise ljudi to shvati, prestane kukati i biti statican, bilo bi nam svima bolje! kao sto sam vec rekao recesija je normalan ekonomski proces nakon kojeg slijedi faza oporavka koja je gotovo uvijek duza od same recesije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije