Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiglo im grijanje

Koncesija ide Termalnim vodama, ali uz ulaganje u razvoj

\'topusko...241010...snimio...jurisivl...na...slici...naselje...goli...otok...u...topuskom.\'
Vladimir Jurišić/VLM
25.10.2010.
u 18:05

- Jasno je da i jedni i drugi nisu očekivali prosvjede građana pa ih je to prisililo na dogovor, no trebali su to učiniti ranije, da se ne smrzavamo, kaže stanarka.

Nakon dva prosvjeda građana radijatorima topuskih stanova prostrujila je napokon topla voda, čime je konačno završena polarna agonija mještana naselja koje se nalazi na samim izvorima te iste tople vode. Sve je riješeno na zajedničkom sastanku predstavnika Općinskog vijeća, Termalnih voda i Lječilišta.

Moraju povući žalbu

– Samo nekoliko sati razgovora u kojemu su zakon i razum bili u prvom planu, a emocije tek u drugom, bilo je dovoljno predstavnicima Općinskog vijeća Topusko da shvate svoju višemjesečnu zabludu i nepoznavanje propisa, te napokon pristanu na izdavanje koncesije za grijanje Termalnim vodama. Ono što slijedi tek je formalnost i bit će završeno do kraja ovoga tjedna – kaže Zvonko Belošević, direktor Termalnih voda d.o.o.

Odmah iza toga sazvana je i još jedna izvanredna sjednica Općinskog vijeća, na kojoj je jednoglasno donesena odluka da se općinski načelnik Nikola Abramović ovlasti da s Termalnim vodama u Državnoj upravi za energetiku sklopi nagodbu o davanju koncesije za distribuciju toplinske energije na području općine. Nagodba podrazumijeva povlačenje žalbe Termalnih voda zbog poništavanja prethodnog natječaja o koncesiji, ali i nadogradnju ponudbene dokumentacije Termalnih voda vezano uz razvojne programe sustava grijanja u Topuskom, zbog čije je manjkavosti Općinsko vijeće ranije odbilo dati koncesiju toj tvrtki.

– Našem zahtjevu da se napismeno nešto više kaže o razvoju grijanja u Topuskom od Termalnih voda udovoljeno je, i ako obje strane ispoštuju dogovor, građani više ne trebaju strepiti od hladnih radijatora – kratko je izjavio općinski načelnik Nikola Abramović.

Mogli izbjeći hladnoću

Na kraju ipak ostaje gorak okus saznanja da su se u više od 170 stanova Topuščani nepotrebno neko vrijeme smrzavali.

– Jasno je da nisu ni jedni ni drugi očito očekivali ovakvu reakciju mještana Topuskog, pa ih je to i prisililo na dogovor. Ovakav isti dogovor mogao je biti postignut i prije hladnih dana, čime bismo izbjegli nepotrebno smrzavanje – rekla nam je jedna od stanarki sada toplih stanova.

Ključne riječi

Komentara 2

UJ
ujkohr
19:56 25.10.2010.

Ne znam što je katastrofalnije u ovoj priči : to što je naša Općina dala ovako ozbiljnu koncesiju tvrtki od jednog zaposlenog ili ono što slijedi u budućem razdoblju. A bojim se ništa dobra - sudeći prema tome što je ta tvrtka napravila u svom dosadašnjem postojanju. Fuj.

IN
inspekcija1
08:00 26.10.2010.

Općinsko vijeće je dalo ovlasti načelniku da sklopi nagodbu!!! To se nije smjelo dogoditi! Nadam se da nismo prodani za šaku dukata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije