Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ples na kiši

Kiša potopila Istru: filmovi se sele u kina, finale ATP-a pod upitnikom

umag, kiša
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/12
29.07.2010.
u 21:15

Oborine kakve organizatori umaškoga teniskog ATP turnira ne pamte ugrozile su i ritam odigravanja mečeva turnira

Obilna kiša ozbiljno je zaprijetila filmovima i tenisu. Naime, u utorak se s neba sručilo toliko vode da je kamp oko Motovuna (u kojem su se pod šatorima smjestili mnogobrojni posjetitelji Motovunskoga filmskog festivala) bio posve potopljen. Kako su im šatori bili posve uništeni, promrzlim i blatnjavim ljudima lokalni su stanovnici davali pokrivače kako bi se ugrijali. Tako umotani gledali su filmske projekcije. Jučer je sunce ipak granulo i nakratko je sve izgledalo optimistično pa je održana i projekcija u Puli višestruko nagrađivana filma Rajka Grlića “Neka ostane među nama”.

>>Potop u Umagu, mečevi otkazani

No u četvrtak je opet zavladao kaos. Voda se u bujicama slijevala niza sve motovunske ulice, smočen je i dio festivalske tehničke opreme, u blizini je opalio grom pa neko vrijeme nije bilo pristupa internetu, a spržena su bila i računala festivalskih grafičara. Stoga je na izvanrednom sastanku napravljen i krizni raspored projekcija te je donesena i odluka: nastavi li kiša padati, sve će projekcije na otvorenom morati biti otkazane, a program će se u smanjenu obliku preseliti u mala zatvorena kina. Premda je kiša prouzročila i masovan odlazak posjetitelja, organizatori sve pokušavaju okrenuti na dobru zafrkanciju pa su za večeras na glavnom motovunskom trgu najavili – veliki ples na kiši.

Danas se otvorilo nebo iznad Umaga, pa su sa svojim crpkama na ATP stadionu morali reagirati i vatrogasci. Kiša je, uz prekide, padala cijeli dan, a čula se i vrlo jaka grmljavina. Uz snažan vjetar, iz novinarskog šatora sve je na trenutke izgledalo kao nenajavljeni smak svijeta. Treći put u povijesti umaškog ATP turnira dogodio se takozvani washout, dan bez ijednog odigranog poena. Prvi put dogodilo se to 1993., a drugi 2001., oba puta u petak.

Oborine kakve organizatori umaškoga teniskog ATP turnira ne pamte ugrozile su i ritam odigravanja mečeva turnira koji bi trebao završiti u nedjelju.

– U svojih 18 godina ne pamtim ovoliku količinu kiše u jednom naletu. Bude li padalo preko noći, onda bismo mogli imati probleme. Problem je što je na središnjem terenu sitniji pijesak koji nam začepi crpku. Prognoza je i za petak loša no nadam se da će i Vakula pogriješiti i da nam se neće dogoditi da se prvi put finale mora igrati u ponedjeljak – pripremajući podlogu za večernje mečeve kazao je voditelj službe za uređivanje terena Slavko Josipović Sumpi.

A Borivoj Čapka iz DHMZ-a kaže da će i sutra, osim na istoku i jugu zemlje, biti dosta svježe, nerijetko s kišom, pljuskovima i grmljavinom. U subotu se očekuje postupno smirivanje pa će nedjelju i ponedjeljak obilježiti sunčano i osjetno toplije vrijeme.

– No za utorak i srijedu ima naznaka da bi se vrijeme opet moglo samo nakratko pogoršati, i to u cijeloj zemlji – kazao je Čapka.

 

Komentara 13

MA
margot
09:09 30.07.2010.

Hahahaaa nevjerojatno kako čak i jednu banalnu vijest kao što je malo kiše neki uspiju okrenuti na svoje pretpotopne zaostale spike o Jugoslaviji i komunistima :))))))) Uvijek iste prastare priče, dosadnoooooooooo

AU
autoritet
00:19 30.07.2010.

uh baš mi je žao ovih u motovunu kaj se igraju jugoslavije na naš račun hoće li tražit odštetu od države? prosvjedi?

OB
-obrisani-
06:20 30.07.2010.

Valjda je i Bogu više dosta jugonostalgije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije