Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ozlijeđen učenik

Kazneno prijavljeni radnik i direktor odgovorni za pad skele

oš spinut (1)
Nino Strmotić/PIXSELL
25.12.2010.
u 12:53

Prije mjesec dana pred splitskom OŠ Spinut pala je pomična skela i lakše ozlijedila osmogodišnjeg učenika. Tvrtka Boja-mont bila je izvođač radova

Splitska je policija podnijela kaznene prijave protiv radnika i direktora tvrtke Boja-mont, odgovornih za nesreću pred Osnovnom školom Spinut, 25. studenog ove godine, kada je na osmogodišnjeg učenika pala građevinska skela.

Nakon kriminalističkog istraživanja policija osnovano sumnja kakao je Boris Vranković, 56-godišnji radnik  počinio kazneno djelo općeopasne radnje, a njegov direktor 38-godišnji Nikša Bučan, kao  odgovorna osoba poduzeća nije  omogućio izvršenje radnih obaveza sukladno pravilniku o radu te  je počinio kazneno djelo oštećenje zaštitnih naprava na radu.

Zbog toga je, drži policija, prilikom izvođenja bojadisarskih radova, pala pomična skela i ozlijedila dijete. Srećom, osmogodišnjak jhe tada samo lakše ozlijeđen. Nakon liječničke intervencije pušten je kući s ogrebotinom na ramenu.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jokerherc
09:31 26.12.2010.

ma opet apsurdi i liječimo tumor andolima! kako će se nešto postići s time da se kazni netko tko niti ne zna što sve treba raditi ali zato zna \"gazde\" i ima pokrovitelje koji mu daju posao! Prvo treba maknuti Ministricu, pa onda sve aktualne i potkupljive inspektora i zaposliti ljude koji nemaju pardina, a za razliku od ovih sada su stručni u inspektoratima i državnim ustanovama. e onda bi mogli očekivati da se ovakve stvari neće ponavljati. do tada sve ovo je uzaludno!

MO
mozel
12:17 26.12.2010.

Po izgledu ove slike i po opisu u clanku nemoze se vidjeti razlog poda skele koja se nalazi na kotacima za pomjeranje.Skela nije mogla pasti sama od sebe jer je dugacka 2 m.a siroka je 80.cm koja je na ravnom terenu.Skelu je neko morao prevrnuti ali u ovome slucaju nije kriv ni direktor ni radnik nego onaj ko je skelu prevrnuo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije