Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLASNIK KAŽNJEN

Katastrofalni uvjeti: U kući s jednom kupaonicom i kuhinjom bilo je čak 28 podstanara

kreveti
Foto: Hackney Council
11.07.2016.
u 09:42

Kada su u okrugu Stoke Newington bili upozoreni na katastrofalne higijenske uvjete, odlučili su provesti akciju i sami se uvjeriti u navode

Više od 175 tisuća kuna kazne dobio je vlasnik kuće iz Londona koji je imao čak 28 podstanara. Da stvar bude gora, kuća puna podstanara imala je samo jedan WC i jednu kuhinju.

U kući se nalazi sedam soba, a vlasnik Alfred Landau (77) u svaku je postavio po dva kreveta na kat.

Kada su u općini Stoke Newington bili upozoreni na katastrofalne higijenske uvjete, odlučili su provesti akciju i sami se uvjeriti u navode. Kada su ušli u kuću, ostali su šokirani prizorima. 

– Nedostatak bilo kakvog osnovnog alarma za požar u ovom nakrcanom domu stavlja živote u opasnost. Maksimalna kazna služi kao upozorenje da nećemo stajati i gledati kada saznamo za nesigurne uvjete u domovima. Oni koji nastoje iskoristiti stambenu krizu u Londonu nemaju mjesta u našem okrugu – kazao je vijećnik Philip Glanville, član kabineta za stanovanje, javlja Metro.

Komentara 9

DE
Demokracija6
11:18 11.07.2016.

3 puta lošiji uvjeti su u vojarni "Skakavac" kod Karlovca. 2 wca i 1 ispravan tuš na 90 djelatnika.

DU
Deleted user
10:38 11.07.2016.

"Nedostatak bilo kakvog osnovnog alarma za požar!" ako je to najveći problem, onda dva šalufa i po aparat u svakoj sobi i hostel radi dalje.

AR
arwin
13:50 11.07.2016.

Ovo novine predstavljaju kao borbu za prava siromašnih podstanara a zapravo je borba bogatih stanodavaca sa skupljim stanovima protiv stanodavaca sa jeftinim. Ljudi koji su iznajmili ovu šupu znali su što iznajmljuju i koliko novaca hoće dati za stan. To što su u njemu jednostavno znači da za bolji stan nemaju para. Ovim se nastoji maknuti s tržišta jeftinog stanodavca da bi se stanare prisililo da odu u bolje stanove. Ili da se isele iz Londona ili postanu beskučnici. Stanodavcu je tako i tako svejedno jer će on svojih pet šupa pretvoriti u tri "socijalno prihvatljiva stana" uz vjerojatno veću profitnu stopu nego do sada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije