Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRUŽIO PODRŠKU

Kardinal Bozanić čestitao Tomaševiću: 'Želimo kao vjernici bez straha surađivati sa svima'

Svečana misa povodom dana Grada  Zagreba ispred katedrale
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
02.06.2021.
u 13:58

„Preuzimanje službe gradonačelnika Zagreba plemenito djelo koje zaslužuje podršku i potporu te suradnju svih sastavnica društva, a time i Crkve“, poručio je Bozanić

Izborom za gradonačelnika povjerena je Vama i Vašim najbližim suradnicima časna i odgovorna služba koja uključuje brigu za boljitak Grada Zagreba i svih njegovih stanovnika - poručio je nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić u svojoj čestitci gradonačelniku Zagreba Tomislavu Tomaševiću, koju je datirao na utorak, a njegov Tiskovni ured objavio u srijedu.

„Iako je Zagreb, kao hrvatska i europska metropola, otvoren grad, ne može se zanemariti snažna kršćanska dimenzija na kojoj se stoljećima gradila kulturna i povijesna baština našega glavnog Grada Hrvatske. Stoga, kao vjernici, želimo u međusobnom poštovanju, bez bojazni i ugroženosti, ostvarivati suradnju i prijateljstvo sa svima, uvažavajući razlike u mišljenjima, pogledima i stvaralačkim pristupima te poštujući autonomiju i kompetencije institucija u dijalogu“, poručio je kardinal Bozanić novoizabranom gradonačelniku i dodao kako je „preuzimanje službe gradonačelnika Zagreba plemenito djelo koje zaslužuje podršku i potporu te suradnju svih sastavnica društva, a time i Crkve“.

„Suodgovornost za dobro i napredak našega Zagreba, kao bitna odrednica suradnje, obvezuje na međusobno zauzimanje za sve građanke i građane, a posebno za one na rubovima društva te za one pritisnute nepravdama i teškoćama“, poručio je u svojoj čestitci kardinal Bozanić i zazvao na gradonačelnika Tomaševića i njegovu službu zagovor Majke Božje od Kamenitih vrata, zaštitnice Grada Zagreba.

Komentara 5

Avatar kumic
kumic
18:16 02.06.2021.

Tomaševiću zatvaraj pipu za ove.

Avatar Saburo
Saburo
14:40 02.06.2021.

Sada neki prizivaju suradnju, ali dok je Bandić davao više crkvi, a manje djeci, škrabica je bila puna pa se šutilo.

NE
neboiznadzagreba2
14:31 02.06.2021.

Najgori su mlaki, čini mi se, reče sv. Pavao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije