Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srušio rekord

Snajperist ubio militanta na udaljenosti većoj od 3 kilometra!

snajperist
Screenshot/You Tube
23.06.2017.
u 11:45

Kanadski snajperist je srušio rekord, a koristio je standardnu kanadsku pušku McMillan TAC-50

Navedeni snajperist član je postrojbe Joint Task Force 2 te je ispalio hitac s vrlo visoke zgrade. Metak je letio gotovo 10 sekundi prije nego što je pogodio cilj, piše BBC.

Kanadsko zapovjedništvo Specijalnih Operacija potvrdilo je za BBC kako je snajperist pogodio cilj s navedene udaljenosti, a snajperist je tako srušio rekord potvrđenog pogotka s najveće udaljenosti.

Djelovao je sa svojim kolegom snajperskim izviđačem koji pomaže locirati ciljeve. Koristio je standardnu kanadsku pušku McMillan TAC-50.

“Pucanj je zaustavio napad Daeša (tzv. Islamska država) na iračke sigurnosne postrojbe”, napisao je vojni izvor.

 

“Umjesto izbacivanja bombi koje bi potencijalno pobile i velik broj civila, snajperist vrlo precizno koristi oružje, te zbog činjenice da je itekako udaljen neprijatelji nisu znali što se događa.”

Izvori su opisali težinu pucnja, što znači da je snajperist morao paziti na vjetar, balistiku te zakrivljenost zemlje.

Prošli rekord držao je britanski snajperist Craig Harrison koji je ubio talibanskog napadača s udaljenosti od 2475 metara 2009. godine korištenjem puške L115A3.

Premijer Kanade Justin Trudeau zaustavio je zračne napade protiv tzv. Islamske države 2016. Godine, ali je u isto vrijeme objavio kako će drastično povećati broj specijalnih postrojbi na zemlji te broj kanadskih vojnika koji uvježbavaju lokalne postrojbe.

Komentara 55

DU
Deleted user
12:53 23.06.2017.

Ajmo malo matematike i fizike. 3500 metara za 10 sekundi, znači prosječna brzina zrna je 350m u sekundi. Brzina sa kojom zrno izlijeće iz cijevi je oko 600-800 metara u sekundi (uzmimo 700m/s). To bi značilo da je zrno prii udaru u ISIL-ovca imalo takovu brzinu da bi možda imao samo čvorugu. Znaći ili je zrno putovalo kraće, a brže, ili je daljina bila manja. Drugo pokušajte mi naći čovjeka koji je 10 sek. tako miran da je ko da je zaliven, osim ako ne spava, ali samo pod uvjetom da mu muha ne sleti na nos, jasno kad imamo takve novinare sveznalice i to je moguće napisati.

Avatar nekakav
nekakav
12:40 23.06.2017.

da je američki vojnik u pitanju, dal bi pisali 'trumpov vojnik', kao što bi sigurno pisali 'putinov ubojica' da je ruski vojnik u pitanju? inače, radi se o običnom ubojstvu, u okolnostima gdje kanadski vojnik ne brani svoju zemlju, već djeluje u drugoj zemlji, koju je njegova zemlja pod američkim zapovjedništvom okupirala, a prije toga razorila. običnim rječnikom, kanadski vojnik je u drugoj zemlji ubio borca za slobodu te zemlje. ajmo sad pljeskati toj činjenici, bez obzira na čijoj smo strani. a svi, velika većina nas je protiv ovih talibana, i isilovaca. al uvijek, baš uvijek, morate imati pred očima činjenica da isila nije bilo za vrijeme sadama huseina. da je terorizam u irak došao kad su ameri razorili i opljačkali državu irak. s tim postavkama krenete, i dalje vam je sve lako objašnjavati, posljedice vaukuuma. još jednom, super pogodak, može na olimpijske. ali sad ovo smatrati nekim posebno važnim, nema potrebe. mi koji smo bili u vojsci, učili popravak smjera i daljine zbog utjecaja vjetra, atmosferskog pritiska, baruta. znamo vrijednost ovog pogotka. ali ga i ne precjenjujemo. kao što netko reče, nek ponovi! inače, vidimo da su u londonu bez velike tehnike postigli cilj. i sa malo ulaganja, oteti auto, vozač... zapad je krenuo u rat koji ne može dobiti. a vratiti se na početak, ne može. zar itko misli da je moguće druge narode mijenjati, a da ti sam ostaneš netaknut?

PS
psiho84
12:33 23.06.2017.

samo bi napomenuo da kakav god bio s druge strane se nalazi covjek. Ne znamo nista o njemu, ni zasto se bori za krivu stranu i zlocinacki rezim, ali to na kraju nije ni bitno. Osoba je. A ovdje se to slavi kao da se radi o pikadu. Dno novinarstva, a i ljudskosti. Ako se ovako veselimo ubojstvu nekog bica, po cemu smo drugaciji od njih? ubijanja u ratu protiv ekstremista treba prihvatiti kao nuzno zlo koje se mora ciniti kako bi zaustavili njihovo nasilje, a ne slaviti to kao oni kad netko od njihovih ubija po europi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije