Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOGATSTVO Nekoliko zadarskih političara odskače po imetku

Kalmeta najbogatiji, slijede Lovrin i Ingrid Antičević-Marinović

03.07.2009.
u 17:14

Dvije kuće u Zadru – jedna je veličine 170 četvornih metara i stečena nasljedstvom, druga od 120 kvadrata kupljena je vlastitim prihodima, stan od 118 kvadrata u istome gradu koji se još otplaćuje banci te zemljište od 6000 kvadrata u predgrađu Zadra, također stečeno nasljedstvom. I na kraju ostalih pokretnina u vrijednosti 400.000 kuna.

Ti podaci stoje u javno objavljenoj imovinskoj kartici ministra Božidara Kalmete, dipl. ing. agronomije, ujedno i predsjednika ŽO-a HDZ-a, koji je po vrijednosti imovine za prsa pretekao ostale zadarske čelnike političkih stranaka, predsjednicu zadarskoga GO-a HDZ-a Anu Lovrin, potom predsjednicu GO-a SDP-a Ingrid Antičević-Marinović te, zanimljivo, predsjednika ŽO-a HNS-a Željka Kurtova.

Ana Lovrin, saborska zastupnica, u svojoj je javno objavljenoj imovinskoj kartici prijavila vlasništvo dva stana u Zadru; suvlasnica je stana od 82 kvadrata, vrijednog 70.000 eura, dok je drugi od 42 kvadrata procijenila na 64.000 eura.

Imućne zastupnice
No, ta diplomirana pravnica je sa suprugom vlasnica i kuće od 70 kvadrata s okućnicom od 935 kvadrata na otoku Silbi, vrijedne 90.000 eura, te naslijeđene petine 100.000 eura vrijedne kuće i dvorišta u Zagrebu, ukupne površine 616 kvadrata. Ana Lovrin u Zagrebu posjeduje još i 78 dionica Ilirije te ostalih pokretnina u vrijednosti 125.000 kuna.

Vrijednu imovinu, i to polovicu 300.000 eura vrijedne kuće površine 240 kvadrata u Zadru, posjeduje i saborska zastupnica Ingrid Antičević-Marinović. Ona je u svojoj imovinskoj kartici prijavila da je suvlasnik stana od 42 kvadrata u Zadru vrijednog 80.000 eura, potom zemljišta u Selinama površine 2000 kvadrata vrijednog 20.000 eura i polovice udjela u odvjetničkom društvu Marinović i partneri. Ova diplomirana pravnica u svojem vlasništvu ima i automobil citroen xsaru.

Društvo bogatijih zadarskih političara zaokružuje Željko Kurtov Bush, koji je u Pakoštanima vlasnik iznimno vrijednoga komada nekretnine. Kako nam je rekao, posjeduje oko milijun eura vrijednu kuću od gotovo 400 kvadrata s četiri turistička apartmana. Taj strojobravar po struci posjeduje još i kućicu na Vranskom jezeru uz koju je i hektar i pol poljoprivrednoga zemljišta pod plastenicima. Također je vlasnik 11 godina starog automobila audija A6 te devet metara dugoga i desetak godina starog plastičnog broda.

“Zakopčani” Zrilić
Za razliku od ostalih zadarskih čelnika stranaka, koji su nam otkrili koliko su “teški”, predsjednik ŽO-a HSLS-a Stanko Zrilić zamolio nas je da ga preskočimo, kazavši kako je u zadnje vrijeme previše u medijima. No, nisu svi zadarski političari toliko imućni.

Predsjednik ŽO-a SDP-a Svetko Šarić, profesor hrvatskoga jezika, kazao nam je kako u svojem vlasništvu ima samo osam godina star automobil renault clio. Šarić živi u obiteljskoj kući u Murvici pokraj Zadra površine 100 kvadrata vrijednoj 100.000 eura, koja, kako ističe, još nije podijeljena između članova obitelji. Dodao je da se i obiteljsko zemljište u tome mjestu također mora podijeliti.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije