Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kako je balkanska skupina švercala kokain

'Cijela nam je kuća smrdjela od tog kokaina iz papira'

29.09.2015., Osijek - Na Zupanijskom sudu pocelo sudjenje za sverc kokainom iz Juzne Amerike i Afrike.  Optuzeni Joza Antiz, Nebojsa Bakic, Slobodan Holosevic.  Photo: Davor Kibel/Glas Slavonije/PIXSELL
Foto: Davor Kibel/Glas Slavonije/PIXSELL
30.09.2015.
u 09:45

Joža Antić i njegovi suradnici nisu uspjeli prodati nijednu pošiljku droge

Raniji im je posao s drogom propao, "dostavljač" je uhićen, ostali su bez novca pa su se odlučili na novi potez. Kokain je trebao stići iz Paragvaja u papirima poštom, odnosno DHL-om, samo je trebalo naći adresu na koju će ga poslati. Joža Antić (31) iz Vukovara sve je dogovarao, kako je sam ustvrdio jučer na sudu, s prijateljem iz Brazila, stanovitim Frankom.

Roditelji otvorili pošiljku

– Prenio sam to Nebojši Bakiću pa smo odlučili dati adresu njegovih roditelja u Srbiji. Bila je zima, ljudima je trebao novac. Naravno, nisu smjeli znati što stiže jer nikad ne bi pristali, obećao im je 2000 eura zauzvrat – ispričao je Antić u obrani na sudu u Osijeku. Vukovarci Joža Antić, Nebojša Bakić (31) i Miroslav Radošević (49), zatim Slovenac Slobodan Hološević (49) te Dragoslava Antić (40) iz Niša optuženi su, naime, za šverc kokaina iz Afrike, Južne Amerike i Nizozemske na hrvatsko i europsko tržište. Planirali su, tereti ih se, brodom u kontejnerima kontinuirano dovesti najmanje 50 kilograma kokaina, no nisu uspjeli.

Kada im je stigla pošiljka iz Paragvaja, neupućeni su je roditelji, nastavio je, otvorili, izvadili A4 papire, ne znajući da su natopljeni kokainom, a sinu u Vukovar isporučili samo praznu omotnicu.

– Bakić je morao otići kući u Srbiju po papire. Platili smo taj kokain 16.000 kuna – naveo je.

Namakali su ih u alkohol, trajalo je dva dana, ali je ekstrahiranje "robe" pošlo po zlu. – Dobili smo sivu žvakastu masu, a ne bijeli prah – prisjetio se.

Prema optužnici, pomagala mu je i supruga Dragoslava (40).

– To nije istina, nije imala nikakve veze ni s čime! Samo se pet minuta našla u tome, kada je Bakić u posudi donio kokain, smrdjela je cijela kuća, časni suče, nesnosno. Ona je taman odlazila za Niš, a mi smo tih 180 grama izvukli tek sutradan. Žao mi je što je zbog mene na sudu, ispričavam joj se – kazao je.

Tužitelji pak smatraju da mu je upravo ona davala savjete kako izvući drogu, no on tvrdi kako se taj sporni razgovor odnosio na posao pravljenja kolača koji su planirali pokrenuti.

Taj je kokain, rekao je, pokušao prodati prijatelju Dekiju u Beograd, no bio je toliko loš da su ga na koncu, izjavio je, bacili.

Za to vrijeme još je jedna pošiljka sa 44 lista papira putovala iz Paragvaja, ali prema Sloveniji.

Prvo grožđe pa kapsule

– Slobodan Hološević dao mi je adresu Boštijana Možine u Sloveniji, ali je Možina uhićen u uredu DHL-a pri preuzimanju paketa – naveo je u obrani. Njemu i Hološeviću trebao je novac, objašnjavao je, jer su dugovali 40.000 eura Hološevićevu prijatelju Urošu Igličiću iz ranijeg, također propalog posla s drogom.

Antić i ekipa pronalazili su, tereti ih se, "nosače" droge. Miodrag Ilić tako je otputovao u Maputo, glavni grad Mozambika, i progutao 65 kapsula kokaina. Prenio je tako u sebi 652 grama droge do Beograda, ali je "pao" na aerodromu u siječnju 2013.

– Obučavao sam ga kako progutati kapsule, treba prvo progutati bobicu grožđa ili naranču iste veličine – objasnio je.

Švercali su drogu i u parfemima. Radošević je, naveo je, Milana Pajičića odvezao na aerodrom u Budimpeštu, a ovaj je preko Amsterdama odletio u Sao Paulo. Ponio je kući šest bočica parfema s gotovo kilogram kokaina, ali je "pao" pri slijetanju u Budimpeštu, gdje je i osuđen.

>>Kokain švercali u parfemu, želucu i na papiru

>>Talijanska policija uhitila Hrvata. Pokušao je prošvercati 14 kila kokaina

Komentara 9

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:12 30.09.2015.

Hm, koja ekipa. Lud, zbunjen, nenormalan. Ovi ne bi uspjeli šišmišu krv prodati. Svima su dužni i svi poslovi su im propali. Luzeri do bola, a pravi igrači umiru od smijeha čitajući naćine na koje su radili. Ali ne razumijem kako u svim temama svi komentari dođu do ustaša i partizana. Jbt, da je članak o razmožavanju ameba, mi bi i tamo našli ustaše i partizane. Stvarno smo bolestan narod.

ĆA
ćaćaća
10:26 30.09.2015.

preočito da je sve srbadija iz hrvatske slovenije i srbije...

SC
schwertransport
10:31 30.09.2015.

Unistavaju djecu od onih koji su unistili kompletne obitelji. Samo sto su ti uvjereni da su posteni. Normalan radnik nema za koku..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije