Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema postupka

Josipovića Ustavni sud zaštitio od Gredeljeve tužbe

\'11.03.2011., Ured predsjednika, Pantovcak 241, Zagreb - Predsjednik Ivo Josipovic odrzao je konzultacije s celnicima parlamentarnih stranaka. Nakon opsirnih konzultacija Predsjednik RH Ivo Josipovic
Goran Stanzl/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
30.03.2011.
u 18:30

Odvjetnik je tražio da Ustavni sud predsjedniku skine imunitet kako bi ga tužio za klevetu jer ga je nazvao štetočinom.

Ustavni suci nisu odobrili pokretanje kaznenog postupka protiv predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Predsjednika je za klevetu namjeravao tužiti odvjetnik Vladimir Gredelj i to zato što ga je Josipović nazvao "jednom od većih štetočina u hrvatskom pravosuđu i jednim od onih koji su najviše utjecali na slom pravosuđa".

Najavivši tužbu protiv predsjednika države, Gredelj je svojedobno naveo i da će tražiti da mu Josipović isplati 350.000 kuna kao satisfakciju za duševne boli.

Ustavni suci ukinuli su i više odredbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu te odluke koje su se odnosile na osnivanje Agencije za poljoprivredno zemljište. Protiv osnivanja te agencije žestoko su se pobunili seljaci koji su od samog početka tvrdili da je njeno osnivanje neustavno jer zalazi u sferu privatnog vlasništva.

Podsjetimo, stvar je u tome što je Zakon o poljoprivrednom zemljištu predviđao da se zemlja prodaje posredstvom agencije. Predsjednik Udruge slavonsko-baranjskih seljaka Antun Laslo prije godinu dana žestoko se obrušio na agenciju tvrdnjama da ona služi samo tome da se u njoj zaposle stranački podobni kadrovi.

Oni koji su agenciju podupirali smatraju da će posredovanjem u kupoprodaji zemljišta doći do okrupnjavanja posjeda.

Komentara 17

BJ
broj jedan
18:54 30.03.2011.

Komedija od ustava i ustavnog suda. Kad kod se nekom digne on napravi tuzbu o povredi ustavnosti. Jos jedno mjesto gdje se trebaju poceti dijeliti otkazi. Neznam sto to EU ne nametne i izbrise ustavni sud.

OB
-obrisani-
19:10 30.03.2011.

Gospodin Josipović je presjednik Hrvatske države i naućite se poštivati svog presjednika jer gospodin Josipović je izabran od Hrvatskog naroda na tu funkciju ! Šta se tiče Gredelja šta je taj lik za svog mandata učinio za Hrvatski narod dobrogog ----ništa ! Ovo o nekih 350.000 tisuča šta traži za duševne boli je jadno i sramotno a ako čovjek ima duševne boli neka se obrati Psihijatriji Vrapče!

OB
-obrisani-
18:39 30.03.2011.

Gdje bi stigli da se Predsjedniku skida imunitet svaki put....kad bi ga neki konj želi tužiti... . pa kaj je ova budala normalna.?????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije