Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ipak je znao?

James Murdoch bio je obaviješten o slučajevima prisluškivanja

james murdoch
Reuters/PIXSELL
14.12.2011.
u 09:53

Bivši urednik News of the Worlda pismeno je upozorio Murdocha na moguće probleme.

Novinski magnat i predsjednik News Corporationa za Europu i Aziju James Murdoch bio je pismeno upozoren na slučajeve prisluškivanja i pravne probleme koje bi oni mogli izazvati, piše CNN

Naime, niz e-mailova u lipnju 2008. godine proslijedio mu je Colin Myler, tadašnji urednik britanskog tabloida News of the World u vlasništvu News Corpa, a u utorak ih je objavio britanski parlament. Myler u tekstu obavještava Murdocha o incidentima te ga poziva da se sastanu s odvjetnikom novina Tomom Croneom na "pet minuta".

Ovaj dokaz pobija dosadašnje Murdochove tvrdnje da nije bio obaviješten o slučajevima prisluškivanja. U pismu parlamentu, objavljenom također u utorak, Murdoch je priznao da je na sporni e-mail odgovorio nakon tri minute, ali je naglasio kako ga nije u potpunosti pročitao sve e-mailove koji su mu tada proslijeđeni, a u kojima se detaljnije opisuju slučajevi prisluškivanja.

Podsjetimo, News of the World našao se u središtu skandala nakon što je otkriveno da je prisluškivao niz poznatih osoba i podmićivao policiju kako bi dobio informacije. Među prisluškivanima su se našle i zvijezde poput Hugha Granta, J. K. Rowling i princa Williama, ali i ljudi poput dječjih žrtava otmice i nestalih osoba. Tako je privatni detektiv, kojeg su novine unajmile još 2002. godine, hakirao telefon 13-godišnje ubijene djevojčice Milly Dowler.

Komentara 1

OB
-obrisani-
16:44 14.12.2011.

pakiraju Murdiju kao i DSK-u, brača

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije