Naslovnica Vijesti Svijet

Jacenjuk: Najveća katastrofa ovog stoljeća bilo bi uskrsnuće SSSR-a

Kazao je i da Ukrajina nikada neće priznati aneksiju Krima koju je opisao kao dio šireg Putinova plana kojim bi se ponovno nametnula kontrola nad državama koje su nekada bile u sklopu SSSR-a
04. travnja 2014. u 19:00 20 komentara 2802 prikaza
Arsenij Jacenjuk
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Nakon što je Rusija povećala cijenu plina Ukrajini, ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da će se vlada u Kijevu držati nepopularnih mjera štednje kao ''cijene neovisnosti'', javlja Reuters.

Kazao je i da Ukrajina nikada neće priznati aneksiju Krima.

– Doći će vrijeme kada će Ukrajina preuzeti kontrolu nad Krimom – izjavio je Jacenjuk koji je sebe nazvao čelnikom vlade ''kamikaza'' koja je osuđena na propast zbog nepopularnih mjera štednje koje se moraju poduzeti.

Među tim su mjerama, prema Jacenjukovim riječima, i udvostručenje cijena plina za kućanstva od 1. svibnja i zamrzavanje državnih penzija i plaća.

Rasmussen i Obama BOJE SE PUTINA I Švedska i Finska su u strahu pa bi u NATO

Ukrajinski premijer kazao je i da bi potpora MMF uz iznosu od 14 do 18 milijardi dolara u zamjenu za teške gospodarske reforme bila golemi korak naprijed, a rusku aneksiju Krima opisao je kao dio šireg Putinova plana kojim bi se ponovno nametnula kontrola nad državama koje su nekada bile u sklopu SSSR-a. 

– Najveća katastrofa ovog stoljeća bilo bi uskrsnuće SSSR-a. To je njegova (Putinova, op.a.) ideja. To je njegov cilj – rekao je Jacenjuk.

>> 'Shale gas' revolucija u SAD-u spašava Europu od Rusije 

>> Sankcije Rusiji? Ma kakvi! EU je izabrao novac

Baby Beef
Baby Beef
Udruga uzgajivača junadi Baby Beef osnovana je 2000., s ciljem promocije i ponude kvalitetnog junećeg mesa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar agramica
  agramica:

  Sada će im Nemačka dati plina koje uvezu iz Rusije preko njih . Nemačka spremna da snabdeva Ukrajinu gasom. Nemačka kompanija RWE spremna je da snabdeva Ukrajinu gasom, ukoliko postignu dogovor sa ukrajinskom kompanijom Naftogas, prenosi agencija Unian.

 • Avatar superhik74
  superhik74:

  Nevjerojatno je kako zapadna propaganda daje prostora ovom pucistu koji je drzavnim udarom nelegalno preuzeo vlast, slicno tako su promovirali ratnog zlocinca generala Pinocea u Cile-u nakon vojnog udara 1973 godine. Koga briga sto ovaj pucista klepece, za dva mjeseca ... prikaži još!a nece vise glumiti da je premijer jer na izborima nema sanse.

 • Kissinger:

  jacenjuk,dajete mu preveć prostora u mom večernjaku.on se pita ka mara za onu stvar.