Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u bruxellesu

J. Kosor: Uspjeh referenduma ujedno je uspjeh i HDZ-a

bruxelles (1)
Foto: Tomislav Krasnec
1/3
09.02.2012.
u 19:56

Neslužbeno: Promatrači su u Europskom parlamentu Davor Stier, Andrej Plenković i Davor Božinović

Predsjednica HDZ-a i bivša premijerka Jadranka Kosor sudjelovala je u Bruxellesu na skupu političkog vodstva Europske pučke stranke i u govoru pozvala europske pučane da u svojim zemljama što brže ratificiraju Ugovor o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji. 

– Budući da je HDZ vodio vladu koja je dovršila pregovore, najveću potporu imali smo upravo u obitelji Europske pučke stranke. Na tome sam im zahvalila te sam ih zamolila da nas podupru u što bržoj ratifikaciji pristupnog ugovora. Pljesak koji sam dobila nakon govora znak je da članovi EPP-a podržavaju tu moju molbu – rekla je Jadranka Kosor. U govoru na sjednici Kosor je istaknula kako je “Hrvatska na referendumu rekla DA Europi” te kako je “uspjeh referenduma ujedno i uspjeh HDZ-a”. Dodala je kako europska opredijeljenost HDZ-a ostaje čvrsta i dok je stranka u oporbi.

– Bez obzira na razlike koje imamo sa sada vladajućim SDP-om u nizu drugih pitanja, oko europskog usmjerenja Hrvatske uvijek će se moći računati na aktivnu potporu HDZ-a – rekla je u govoru što ga je držala na hrvatskom jeziku. – Kao što se to dogodilo i drugim strankama u srednjoj Europi koje su završile pregovore s EU, tako danas i HDZ mora u ovom oporbenom razdoblju definirati nove političke prioritete – zaključila je Kosor.

Neslužbeno se moglo doznati imena troje HDZ-ovih saborskih zastupnika koje će predsjednica HDZ-a predložiti da budu promatrači u Europskom parlamentu. To su Davor Stier, Andrej Plenković i Davor Božinović. Unutarstranačka tijela HDZ-a to još moraju odobriti.

Komentara 57

HR
hrvoje1932
21:36 09.02.2012.

A sto je s trgom MARSALA T I T A ? Tu pocinje S V E!!!!!

AA
aabbcc
22:00 09.02.2012.

. Uspjeh je i govno pojesti a da ne povratis .

PE
pemec
20:44 09.02.2012.

Zašto se gospodin Stier nije kandidirao za predsjednika stranke?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije