Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak EPP-a

J. Kosor: Kriza u eurozoni neće utjecati na referendum o EU

kosor
Tomislav Krasnec/VLM
22.10.2011.
u 20:31

Premijerka je istaknula i kako je Hrvatska prije godinu dana donijela zakon o fiskalnoj odgovornosti

BRUXELLES - Večer uoči novog sudbonosnog summita za spas euro zone Angela Merkel, Sarkozy, Berlusconi, Barroso i drugi lideri iz redova Europske pučke stranke večerali su zajedno u dvorcu pored Bruxellesa na summitu EPP-a, na koji je, kao premijerka nove Unijine "zemlje na čekanju", sudjelovala i Jadranka Kosor.

U izjavi novinarima ona je rekla kako ne smatra da će kriza s kojom se suočava euro zona i čitava EU utjecati na rezultat referenduma o članstvu u Uniji, koji će se u Hrvatskoj doržati početkom sljedeće godine.

- Mislim da kriza euro zone neće utjecati na naš referendum. Mislim da će potpora na njemu biti važna i velika - rekla je premijerka Kosor. Dolazeći na večeru s europskim liderima među kojima postoji i stav da rješenje za euro leži u većoj fiskalnoj odgovornosti zemalja euro-zone, premijerka Kosor je novinarima ponovo naglasila i činjenicu da je Hrvatska prije godinu dana donijela Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

- Hrvatska je već puno napravila u smislu fiskalne odgovornosti. Uskoro će biti godina dana otkako je na snazi zakon kojim smo za sljedeće dvije godine jasno naznačili kako ćemo smanjivati javni dug i deficit - rekla je premijerka Kosor.

Komentara 126

V4
Vladimir12-4
10:09 23.10.2011.

million Trou duc, t\' est toujours aussi con.

CR
crvenaHrvatska
21:06 22.10.2011.

Ugo Kajvez - U Hrvatskoj se samo predsjednik bira neposredno a premijer NE,............. ali zar ti to neznaš?

MA
maxell
07:40 23.10.2011.

Jos malo pa kraj HDZ = Hrvatsko Drzavno Zlo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije