Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ronko o gorućem požeškom problemu

Izlobirali smo izgradnju 220 novih parkirališnih mjesta kraj bolnice

Zdravko Ronko
Dušan Mirković/ Pixsell
11.04.2014.
u 22:56

Prozvao je sadašnju gradsku vlast što do sada ništa nije poduzela po tom pitanju jer je, kaže, svojevremeno bilo dogovoreno da će i Grad Požega sufinancirati izgradnju parkirališta

-Izlobirali smo u Ministarstva zdravlja oko milijun i pol kuna za izgradnju novih 220 parkirališnih mjesta kraj Opće županijske bolnice u Požegi na površini od 7.800 kvadrata. Dosada je tu bilo 140 parkirališnih mjesta. Nakon izgradnje dodatnih mjesta građanima će se olakšati pristup bolničkim uslugama i hitnoj medicinskoj pomoći što je do sada bio problem. To parkiralište se neće naplaćivati i bit će gotovo do kraja kolovoza – najavio je saborski zastupnik Zdravko Ronko, na današnjoj konferenciji za novinare.

Prozvao je sadašnju gradsku vlast što do sada ništa nije poduzela po tom pitanju jer je, kaže, svojevremeno bilo dogovoreno da će i Grad Požega sufinancirati izgradnju parkirališta. Isto tako je podsjetio sadašnju vlast na neke projekte koji su bili pripremljeni, a oko koji sada stoje u ladici. To je prije svega projekt gradskih bazena za čiju izgradnju je preduvjet bila  Spin Valisova energana koja bi trebala biti gotova ove jeseni.

-Taj projekt se i dalje „kiseli“ u Gradskoj kući iako je on već trebao biti na svijetlu dana. Pozivam na akciju, odnosno da se krene ili sa kandidiranjem ovog bazenskog kompleksa prema fondovima EU ili da pronađemo koncesionare čemu sam ja skloniji – objasnio je Ronko.

Prokomentirao je i odluku Hrvatskih željeznica o ukidanju prometovanja nekim prugama . -Zalagao sam se i zalažem se za obnovu pruga i da se po njima prometuje i bolje i više i sigurnije. Odluka o ukidanju nekih linija za vikende i praznike nije dobra. Ona ne smije opstati i ja ću se zalagati da dođe do izmjene te odluke - poručio je Ronko koji je najavio da će se u prostorima njihove stranke građanima svakog četvrtka od 17 do 19 sati nuditi  mogućnost  besplatnog  pravnog savjetovanja.

Komentara 1

CR
croatia652
19:23 15.04.2014.

kada će ovaj lik skužiti da je on prošlost i da je izgubio na izborima, od izbora zaobilazi lokalnu vlast i kopa protiv njih, čisti dokaz da se ne zaslužuje vratiti u požegu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije