Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusija

Iz jezera Čebarkul izvukli komad meteorita težak više od 500 kg

meteorit (1)
Reuters/Pixsell
17.10.2013.
u 00:17

Komad meteorita za kojeg pretpostavljaju da je težak više od 570 kilograma ležao je u jezeru na 13 metara dubine

Ruski znanstvenici u srijedu su iz jezera Čebrakul izvukli najveći komad meteorita za kojeg vjeruju da je eksplodirao iznad regije Čeljabinsk.

Komad meteorita za kojeg pretpostavljaju da je težak više od 570 kilograma ležao je u jezeru na 13 metara dubine, a znanstvenici se nadaju da će daljnje testiranje potvrditi njihove teorije i kažu da neka njegova svojstva upućuju da je objekt zaista bio glavni dio meteorita, javlja Reuters.

Njegovu točnu težinu nisu mogli izmjeriti jer se oprema za vaganje prilikom vaganja objekta raspala. Pripreme za podizanje dijela meteorita trajale su nekoliko tjedana te su prema nekim izvještajima, koštale 3 milijuna rubalja.   

>> Kiša meteora u Rusiji: 1200 ozlijeđenih, među njima i 159 djece

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije