Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Ivo Josipović: Bez Europske Unije Hrvatska nema dobru perspektivu

ivo josipović u splitu, (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/3
13.11.2010.
u 16:19

Josipović je pozvao i Mariofila Brnabića, razvojačenog branitelja kojemu je u predizbornoj kampanji dao 200 kuna za put do Splita, koji se u međuvremenu samozaposlio i te mu novce - vratio

Ivo Josipović, hrvatski predsjednik sa splitsko-dalamtisnkim županom Antom Sanaderom i saborskim zastupnicima razgovarao je o gospodarskim problemima.
- Problem je deindustrijalizacija jer su mnogi pogoni nestali, ali otvaraju se nove perspektive. Bitno ej riješiti problem brodogradilišta i ja vjerujem da će Vlada RH u dogovoru sa sindikatima i upravom naći najbolje rjkešenje - rekao je Josipović. Komentirao je  i premijekine izjave u Sisku o gospodarskom rastu.
- Moram priznati još nsiam čuo tu izjavu, ali svaki dobar podatak veseli. Iako, moramo biti svjesni problema, ne samo roračunskih nego i velike nezapsolenosti - kazao je Josipović i dodao da je glavna zadaća Vlade ad potakne proizvodnju.
Izjavu Borisa Tadića Večernjim novostima o spremnosti povlačenja tužbe Srbije za genocid, Josipović je komentirao kako nema nikakvog pritiska EU-a da i Hrvatsak povuče svoju.
- Tužbe su rezultat problema. Ja sam uviejk govorio ako riješimo probleme tužbe nemaju puno smisla. Pitanje je jkesu li ispunjeni uvjeti za povlačenje tužbi, a to odlučuje Vlada - istaknuo je Josipović. Predsjednik je komentirao i pad podrške Hrvata za ulazaku u EU.
- To ej donekle očekivano. Proces pristupanja traje predugo, što izaziva nezadovoljstvo, kao i strahovi od europskih pravila. Zadaća sviju ans u vrhu države je da građaniam vrlo ajsno akžemo da Hravtsak bez ualska u EU nema dobru persoektivu. Tko ostane izvan, ostat će sliejpo crijevo - upozorio je Josipović.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović, danas je u Splitu gdje je sa splitsko-dalamtinskim županom Antom Sanaderom i saborskim zastupnicima razgovarao o gospodarskim problemima. Ocijenio je kako je bitno riješiti problem brodogradilišta.

Josipović je novinarima komentirao premijerkine izjave o gospodarskom rastu.

- Moram priznati još nisam čuo tu izjavu, ali svaki dobar podatak veseli. Iako, moramo biti svjesni problema, ne samo proračunskih nego i velike nezapsolenosti - kazao je Josipović i dodao da je glavna zadaća Vlade ad potakne proizvodnju.

Izjavu Borisa Tadića u Večernjim novostima o spremnosti povlačenja tužbe Srbije za genocid, Josipović je komentirao kako nema nikakvog pritiska EU-a da i Hrvatska učini isto.

- Tužbe su rezultat problema. Ja sam uvijek govorio ako riješimo probleme tužbe nemaju puno smisla. Pitanje je jesu li ispunjeni uvjeti za povlačenje tužbi, a to odlučuje Vlada - istaknuo je Josipović.

Predsjednik je govorio i o padu podrške Hrvata za ulazaku u EU.

- To je donekle očekivano. Proces pristupanja traje predugo, što izaziva nezadovoljstvo, kao i strahovi od europskih pravila. Zadaća sviju nas u vrhu države je da građanima vrlo jasno kažemo da Hrvatska bez ulaska u EU nema dobru perspektivu. Tko ostane izvan, ostat će slijepo crijevo - upozorio je Josipović. U Županiju je Josipović pozvao i Mariofila Brnabića, razvojačenog branitelja kojemu je u predizbornoj kampanji dao 200 kuna za put iz Zagreba do Splita, koji se u međuvremenu samozaposlio i te mu novce - vratio.

Ključne riječi

Komentara 127

PG
praseca gripa
00:19 14.11.2010.

Sve same gluposti!

VI
vidimškoj
18:40 13.11.2010.

u 3 pm,zbilja ima budala ovde na forumu.

MM
Mladen Miletić
00:23 15.11.2010.

Ivo Josipović: Bez Europske Unije Hrvatska nema dobru perspektivu, na Hrvatski kratko bez da se pravimo gospoda pocrkali bi, ili bi bili gladni to je kratko i jasno stanje sve neke druge priče su obično sranje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije